Събитието е обявено като мирен протестен митинг в подкрепа на

...
Събитието е обявено като мирен протестен митинг в подкрепа на
Коментари Харесай

Родолюбци питат с протест община Варна: Защо спирате паметника на Вълчан Войвода?

Събитието е оповестено като „ кротичък протестен протест в поддръжка на концепцията за създаване на монумент на именития български воин от XIX в. Вълчан челник “ (на фотографията: статуята на митичния бунтовник в с. Раювци, община Елена). „ Протестът е провокиран от дейностите на обособени чиновници в Община Варна, които се стремят да осуетят реализацията на тази благородна концепция “, пишат уредниците. Митингът под прозорците на кмета ще е от 10 часа на 20 септември (сряда).

Тяхното известие продължава по този начин:

„ С протокол номер 1 от 09.02.2017 година на комисията по естетизация на градската среда към Общината беше утвърдено мястото за създаване на паметника на Вълчан челник, след което това решение трябваше да се гласоподава от Общинският съвет за дефинитивно парафиране. Поради неразбираеми условия същото не доближава до дневния ред на Общинския съвет досега, в който на 10 юли основателите на концепцията не получават необичайно писмо от директорката на дирекция „ Култура ”към Общината, че плана се приключва, по неразбираеми и странни аргументи.

На 03 март 2015 година във Варна е основан предприемчив комитет за създаване на монумент на Вълчан челник в града с ръководител писателят Васил Гинев. Целите на комитета са разпространение на този именит български воин посредством построяването на монументи, паметни плочи, беседи, за опазване на историческата памет за плеада забравени български герои, отдали живота си за Освобождението на България. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР