Събитието бе уважено от кмета на града - Галина Стоянова

...
Събитието бе уважено от кмета на града - Галина Стоянова
Коментари Харесай

Над 760 ученици в Казанлък за състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2023


Събитието бе почетено от кмета на града - Галина Стоянова

Над 760 ученици от близо 130 учебни заведения - членове на „ Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България ", се явиха на тазгодишния народен кръг на надпреварата по британски език Kangaroo Global Linguistics в град Казанлък.

Надпреварата се организира на 11 март с хазаин СУ „ Екзарх Антим I ". Участниците, техните родители и учители бяха посрещнати с одобрение и благопожелание за триумф от кмета на Казанлък - Галина Стоянова, както и с концерт от възпитаниците на учебното заведение.

Награждаването на спечелилите от националния кръг по традиция ще се организира по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната - „ Ден на Кеймбридж ", което ще се състои на 22 април 2023 година в София.

До месец следва да стане ясно и кои са най-добре представилите се участници, които ще премерят сили в интернационалния кръг през м. септември в гр. Солун, Гърция.

„ Радостни сме от засиления интерес към тазгодишното съревнование по британски език. Поздравления на всички възпитаници и учащите ги учители за хъса и мотивацията, която демонстрират ", разяснява Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България.

Във вътрешноучилищния кръг, състоял се на 11 февруари 2023 година, участваха над 7000 възпитаници от близо 130 учебни заведения, от които над 10% се класираха за втория стадий. Състезанието е отворено за всички възпитаници от 8 до 18 годишна възраст от училищата- членове на асоциацията с друго равнище на познание на езика от А1 до В2.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото учебно съревнование по британски език в света, което у нас се провежда от „ Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България ", основана от издателство „ Клет България ". Чрез присъединяване в конкуренцията учениците имат опция да премерят знанията си по британски език със своите връстниците в страната, а най-хубавите измежду тях - и на интернационален кръг, по този метод ускоряват знанията си и устрема към все по-голямо рационализиране на знанията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР