Събираме се пред БНР, за да изкажем възражението си срещу

...
Събираме се пред БНР, за да изкажем възражението си срещу
Коментари Харесай

БНР реши да обнови младежко предаване по Христо Ботев, но екипът му организира протест

" Събираме се пред БНР, с цел да изкажем възражението си против прекъсването на предаването “Аларма ” по стратегия “Христо Ботев ”, най-богатата и динамична музикална и културна стратегия в ефира. Носете си будилници, с цел да вдигнем с тях тревога за „ Аларма “! ", гласи известието във Facebook, с което се афишира и митинг пред Българското национално радио за сряда, 18.30 часа, против решение на управлението на радиото.

Засега самото решение не е обществено оповестено, като в късните часове на 5. септември и информационния отдел на БНР оповестиха, че " управлението на БНР декларира, че все още не е обсъждана опция за прекъсването му, а се търсят нови способи - културната стратегия на публичното радио да е по-силна, по-смела, по-свободна и по-комуникативна, все по този начин артистично дръзка и различна на медийната територия, на която се развива ".

Досега " Аларма " се излъчва всеки работен ден от 21.30 до 23.00 часа по стратегия " Христо Ботев ". Неофициално се знае, че на екипът е препоръчан различен час, тъй че " Аларма " да се слее с нощия блок, планувано е редуциране на екипа и на ефирното време.

„ Аларма “ е предаването в стратегия „ Христо Ботев “ с максимален брой директни излъчвания от спонтанни „ преносими “ студия и радиоколи от разнообразни фестивали, културни конгреси и знакови места за просвета в страната – Дом „ Канети “ (Русе), Нощта на музеите и галериите (Пловдив), Варненски джаз фестивал, Арт-форум „ Без граници “ (Балчик) и други Екипът разполага със стотици часове аудио списък – изявленията със международни създатели, правени особено за „ Аларма. Вярна на името си „ Аларма “ слага на вниманието на аудиторията и публично значими проблеми, написа в представянето на радиопредаването на уеб страницата на БНР.

Екипът на предаването са Анелия Димитрова, Ася Чанева, Ивайло Стефанов, Милена Воденичарова, Радослав Чичев, Цветан Цветанов, Албена Велева, Зорка Мирчева.

 Проф. Александър Кьосев за предаването Аларма по Христо Ботев на БНР
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР