Събарянето трябва да стане до дни. Юридически това са огромни

...
Събарянето трябва да стане до дни. Юридически това са огромни
Коментари Харесай

Симеонов иска събарянето на пет от култовите заведения в Слънчев бряг да стане до дни

Събарянето би трябвало да стане до дни. Юридически това са големи противозаконни градежи, това са ендеката (НДК от Национален замък на културата - бел. ред.) по плажа. Сигурен съм, че притежателите на тези обекти непринудено ще си ги отстранен, тъй като те са обществено известни фигури. Това стана ясно от думите на вицепремиера Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия по отношение на премахването на пет паметни заведения на плажа Слънчев бряг - юг.

Според Симеонов тези заведения от времето на възхода на ВИС. Това са едни големи структури, които са стъпили върху пясъка. Министерството на туризма нарушава закона, съгласувайки тези обекти, Община Несебър също нарушава закона, разясни вицепремиерът. По думите му всеки ден от съществуването на тези обекти носи големи рискове, защото това са структури, които просто са сложени на пясъка и нямат бетонни основи .

Валери Симеонов изясни, че през днешния ден ще внесе сигнал до прокуратурата за тези противозаконни обекти, както и за издадени позволения за категоризации от страна на Министерството на туризма. Симеонов сподели кадастрални карти и сателитни фотоси за купища нарушавания в региона на южния плаж в Слънчев бряг, свързани със застрояването зоната.

Проблемът с шума

Проблемът с шума би трябвало да бъде решен рано или късно. Истината е, че шумът е в основата на голям брой битови кавги и най-много етнически. Всички ние би трябвало да решим въпроса с регулирането на шума, сподели Симеонов.

Аз направих това, което трябваше да направя, с цел да бъда пореден в инспекциите. Направих инспекция в първия ден от сезона на някои паметни заведения към южния плаж на Слънчев бряг. Установихме нарушавания. След като минахме, се възцари една приятна атмосфера на тишина . Тази година няма да има никаква опция за нарушение на закона . Тази инспекция беше, с цел да предупредим всички. Поставяме изискванията, по които ще се осъществя този сезон, безапелационен бе още вицепремиерът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР