Саад Харири Саад Харири заяви, че иска да остане министър-председател

...
Саад Харири Саад Харири заяви, че иска да остане министър-председател
Коментари Харесай

Саад Харири иска да остане министър-председател на Ливан


Саад Харири

Саад Харири съобщи, че желае да остане министър-председател на Ливан, само че решението му ще зависи развоя на полемиките за ролята на ливанското шиитско придвижване Хизбула в районните спорове, съобщи Франс прес.

" Бих желал да остана министър-председател ", сподели Харири в изявление на френската осведомителна телевизия Сенюз. " Ливан има потребност от човек, кадърен да сплотява. В годината, в която бях министър председател, обединявах ливанците. Може би съм знак на стабилността ", продължи той, само че добави, че проиранската формация Хизбула, която е сътрудник в неговото държавно управление, не трябва повече да се меси в делата на други арабски страни в региона.

" Искам Ливан да бъде безпристрастен към всички спорове. Хизбула е в Сирия, в Ирак, на всички места, и това е поради Иран ", акцентира Харири който даде изявлението на френски език.

Ако Иран и Хизбула одобряват неговото предложение, той ще остане на премиерския пост. Но в случай че откажат, той ще се отдръпна. Харири добави, че разговорът с Хизбула е доста положителен.

С подадената от него оставка на 4 ноември в Рияд той сподели, че е желал да провокира потрес в Ливан и че е взел това решение независимо, а не под натиска на Рияд. " Всичко, което се случи там, резервирам за себе си ", продължи той.

" Водих извънредно твърда политика против екстремистите, имах доста твърда позиция срещу режима в Сирия. Тези хора по никакъв начин не ме обичат. Но имам положителни служби за сигурност, които си правят работата ", сподели Саад Харири.

Той не изключи промени в държавното управление в близко време. " С президента Аун ще вземем решение по този въпрос в идващите дни ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР