Саад Харири Политическата криза в Ливан приключи и премиерът Саад

...
Саад Харири Политическата криза в Ливан приключи и премиерът Саад
Коментари Харесай

Политическата криза в Ливан приключи, Харири остава премиер


Саад Харири

Политическата рецесия в Ливан завърши и министър председателят Саад Харири ще остане на поста си, съобщи ливанският президент Мишел Аун в изявление за италианския в. " Стампа ", представен от ДПА в сряда.

" Кризата ще бъде дефинитивно решена в идните дни ", сподели Аун преди посещаване в Рим, и добави, че Харири " сигурно " ще остане министър председател.

" Току-що завършихме консултациите с всички политически сили, в държавното управление и отвън него. Налице е цялостно единодушие ", означи президентът.

Кризата породи на 4 ноември, когато при посещаване в Саудитска Арабия Харири, най-видният политик сунит в Ливан, разгласи, че подава оставка и разкритикува Иран и неговите съдружници от ливанското шиитско придвижване Хизбула.

Изненадващата оставка раздруса нестабилната политическа конюнктура в Ливан и породи опасения, че страната е въвлечена във враждата посредством медиатори сред Саудитска Арабия и районния й противник - Иран.

Харири промени позицията си на 22 ноември след завръщането си Ливан. Тогава той сподели, че ще отсрочи оставката си, с цел да проправи път за разговор с други политически водачи за връзките с останалата част от региона.

Аун - християнин маронит и съдружник на Хизбула - още веднъж упрекна Саудитска Арабия, че е държала Харири в плен, и съобщи, че той е бил освободен с помощта на интернационалния напън.

Светът застана на наша страна, сподели Аун пред " Стампа ".

Президентът отбрани Хизбула, считана от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация.

" За ливанците Хизбула е защитна мощ, а не терористична партия. Обвиненията против Хизбула в тероризъм не са потвърдени ", акцентира той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР