Саад Харири печели трети мандат като премиер на Ливан, след

...
Саад Харири печели трети мандат като премиер на Ливан, след
Коментари Харесай

Харири получава трети мандат като министър-председател на Ливан

Саад Харири печели трети мандат като министър председател на Ливан , откакто получи поддръжката на голямото болшинство от депутатите в новия парламент на страната, оповестява СиЕнЕн.

Харири получава поддръжката на 111 депутати в 128-местния парламент , от 80 на предходните му избори, съгласно формалната осведомителна организация на Ливан. Всички съществени парламентарни партии го поддържат, като се изключи " Хизбула ", която се въздържа .

Саад Харири е изправен пред сложната задача да сътвори на кабине т след парламентарните избори, в които политическата съпротива " Хизбула " печели , а личната му партия губи съвсем една трета от местата си.

Ръководителят на " Хизбула " Хасан Насрала дефинира резултатите, като " велика морална и политическа победа " .

" Всички съществено имат намерение да улеснят образуването на държавно управление. Това, което ни сплотява, е по-голямо от това, което ни разделя . Протягам ръка към всички политически формирания в страната, с цел да реализираме това, което ливанците желаят ", разяснява Харири.

Ливан е изправен пред редица политически и стопански рецесии. С огромно население от бежанци, разпадаща се инфраструктура и възходяща безработица , доста ливанци настояват, че не виждат вяра в политиците в страната , като по-малко от половината от гласоподаватели са отишли ​​на изборите този месец.

 Изборите в Ливан циментираха превъзходството на Хизбула
Изборите в Ливан циментираха превъзходството на Хизбула

Вотът укрепва позициите на придвижването в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР