са измислили нов трик за измама на лековерни хора в

...
са измислили нов трик за измама на лековерни хора в
Коментари Харесай

Нов вид телефонна измама: Парите в банка са заплашени от посегателство

са измислили нов трик за машинация на лековерни хора в пандемията, предизвестяват специалисти, оповестява БГНЕС. Освен общоприетите лъжливи истории за потърпевш родственик и пари, нужни за незабавната му интервенция, към този момент са измислени и десетки други сюжети за кражбите, в това число и заплашване на жертвите .

Най-новият " вик на модата " при измамниците е историята, че средствата, които множеството хора държат в банка, са застрашени от посягане и наложително в този момент и незабавно би трябвало да бъдат преведени на друга, " аварийна сметка ". Ако евентуалната жертва се усъмни и откаже, бива застрашена, че ще изгуби парите си. Ако пък човек съобщи, че ще се свърже с банката си, измамниците прибавят детайл на заплашване на жертвите с наказателно гонене.
 Гражданин пресече осъществяването на телефонна машинация, без да желае Гражданин пресече осъществяването на телефонна машинация, без да желае
Телефонна машинация е пресечена в Разград, с помощта на информационно-превантивната работа на полицията и съвестта на жител, нает б...

Така жертвата е помолена да даде собствен имейл адрес, на който по-късно получава подправени писма от банката и копия от персоналните карти на чиновниците на банката. Писмата не съдържат никакви телефонни номера и фишинг линкове, а единствено просто показват детайлности за „ аварийна “ сметка, по която сякаш всички средства ще бъдат в сигурност до привършване на „ процедурата за актуализиране на персоналния акаунт “. Експертите поучават наложително да се обърне внимание на опитите за заплашване с наказателно произвеждане - по този начин нарушителите се пробват да си подсигуряват, че жертвата няма да потърси контакт с банката си.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР