са два пъти по-склонни от белите да хванат , показва

...
са два пъти по-склонни от белите да хванат , показва
Коментари Харесай

COVID-19 е „расист“ – чернокожите са два пъти по-уязвими от белите

са два пъти по-склонни от белите да заловен, демонстрира изследване на 18 милиона души, съобщи Военновъздушни сили.
Изследването също по този начин демонстрира, че хората от са 1,5 пъти по-склонни да бъдат инфектирани, в сравнение с белите хора - и е по-вероятно да се нуждаят от интензивни грижи.
Изследователите споделят, че техните констатации са от " незабавно значение за публичното здраве " и повдигат въпроси за това по какъв начин имунизациите ще бъдат предпочитани в рисковите групи.
Има от ден на ден доказателства, че хората, принадлежащи към етнически малцинства, са изложени на по-голям риск от COVID-19.
Според проучването представители на етническите малцинства съставляват към 14% от служащите, които не могат да работят от у дома. За тях е по-вероятно да живеят в региони, където разпространяването на COVID-19е по-високо. Освен това всекидневно хората от малцинствата имат по-малко витално пространство. Статистиката сочи, че 34% от сериозно болните от ковид пациенти са от някое етническо малцинство.
Но дали рисковете се концентрират към по-голяма възможност от заразяване с заболяването или от развиване на по-тежко заболяване от вируса, не е изцяло изяснено.
 Един на всеки пети с COVID-19 е с ментални проблеми три месеца след болестта Един на всеки пети с COVID-19 е с ментални проблеми три месеца след болестта
Един на всеки пет пациенти с COVID-19 е диагностициран с психологично заболяване в границите на три месеца след позитивното тестване за вир...
Изследователите от университетите в Лестър и Нотингам са разгледали данни от осем изследвания във Англия и 42 Съединени американски щати.
Някои предварителни доказателства сочат, че азиатците могат да бъдат изложени на по-висок риск от гибел, в сравнение с други групи.
Но водещият откривател доктор Маниш Парик сподели, че има малко доказателства, че рисковете се дължат на генетични фактори.
Изследователите допускат, че " расизмът и структурната дискриминация също могат да допринесат за нараснал риск от по-лоши клинични резултати в общностите на етническите малцинства ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР