С за временно изпълняващ длъжността главен прокурор се прави нова

...
С за временно изпълняващ длъжността главен прокурор се прави нова
Коментари Харесай

"Правосъдие за всеки": Изборът на Сарафов за и.д. главен прокурор е срамен

С за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор се прави нова скица за преодоляване на тази служба за един очевидно дълъг " краткотраен интервал ", а след това и непрекъснато, според от конституционните промени, които предстоят. Това се споделя в позиция на " Правосъдие за всеки ".

От гражданската организация назовават днешния избор неприличен акт, доказващ тезата, че длъжността основен прокурор, която служи за все по-явна политическа приложимост, следва да се закрие като ненужна и нездравословна, а Висшият правосъден съвет да се реформира радикално.

От " Правосъдие за всеки " считат, че във Висш съдебен съвет е нужно понижаване на парламентарната (политическа) квота, като се одобряват и нови критерии за избора на неговите членове. От организацията показват, че не би трябвало да се позволява този състав на съвета да избере нов основен прокурор. За задачата се желае пълномощията на Висш съдебен съвет да бъдат прекратени с решение на Народното събрание или смяна в Закона за правосъдната власт.

Иска се също днешният " небрежно и скрито извършен избор " на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор да бъде обжалван пред Върховен административен съд и да се изиска неотложно прекъсване на позволеното авансово осъществяване на решението.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР