С южния вятър днес ще се пренася по-топъл въздух. Предупреждение

...
С южния вятър днес ще се пренася по-топъл въздух. Предупреждение
Коментари Харесай

Времето днес и утре ще е много по-топло от типичното за сезона

С южния вятър през днешния ден ще се придвижва по-топъл въздух. Предупреждение за рисково мощни пориви е оповестено в областите Монтана и Враца, само че в по-голямата част от страната ще бъде прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър и доста по-топло от типичното за сезона с температури сред 15° и 20°. Ще бъде слънчево, само че ще има и региони, в които съвсем през целия ден ще се задържи мъгливо и там оптималните температури ще бъдат значително по-ниски.

И през нощта, и на следващия ден ще се задържи доста прохладно, в Източна България и планинските региони - с краткотрайно мощен южен вятър. Температурите ще останат в доста необятни граници, минималните - от 0° в регионите с мъгли до 13° в местата с вятър, в София, след 0° през днешния ден, на следващия ден сутринта ще бъде към 4°, а оптималните, в по-голямата част от страната, регионите със слънчево време, ще останат по-високи от климатичните правила, от 15° до 20°, в местата без вятър и с по-трайни мъгли значително по-ниски.

Предимно слънчево, с краткотрайно мощен югозападен вятър ще бъде и по Черноморието, с оптимални температури по-високи от нормалните за началото на декември - сред 18° и 21°.

В планините също ще се задържи прохладно - ще духа мощен и плевел югозападен вятър, а температурите ще продължат да се покачват. Максималните по най-високите върхове ще бъдат от 4° до 8°. Облачността ще е променлива, само че вероятността за превалявания е дребна.

През нощта против неделя ще стартират превалявания, които ще продължат и в неделя, към момента най-вече от дъжд, само че с продължаващото захлаждане в доста региони до вечерта и през нощта против понеделник ще преминат в сняг.

В понеделник преваляванията в северозападните региони ще стопират, само че в източните ще продължат, тук-там от влажен сняг, а в Югоизточна България се чакат обилни количества.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР