С юбилейно тържество навръх своя патронен празник - 25 ноември,

...
С юбилейно тържество навръх своя патронен празник - 25 ноември,
Коментари Харесай

Училището в Зверино чества 140 години образователно дело /снимки/

С юбилейно празненство точно на своя патронен празник - 25 ноември, Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски”-Зверино празнува 140 години от своето основаване. Двойният празник събра в Актовата зала на образователното заведение възпитаници, учители, родители, някогашни ученици, педагози и доста други посетители. Сред тях бяха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, кметът на селото Стоян Петров, общински съветници, кметове на обитаеми места, представители на Регионално ръководство на образованието-Враца и на Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение. На събитието участваха и представители на Център за поддръжка и личностно развиване, Дирекция „ Социално подкрепяне “ и БЧК - Мездра, както и шефове на учебни заведения и детски градини, ръководители на читалища, спомоществователи.
Юбилейният празник под наслов „ Пътеката е дълга 140 години “ стартира с освещаване на новото учебно знаме, направено по самодейност на родителите на децата от начален стадий. Ритуалът бе осъществен от енорийският духовник отец Антон Петков.
„ Да си преподавател и възпитаник в такова учебно заведение е чест и предопределение, сърцата ни се изпълват с горделивост, че сме част от неговата история ", съобщи в словото си шефът на СУ „ Св. Климент Охридски “ Вилия Димова.
„ Благодаря на всички вас за напъните, които полагате, с цел да може това наше образователно заведение да бъде перлата на просветителната система в Искърското дефиле “, сподели кметът на Мездра Иван Аспарухов.
По мотив кръглата годишнина Аспарухов връчи на учебното заведение юбиляр оценката „ Почетен знак на кмета на община Мездра “.
Особен интерес измежду присъстващите провокира филмът за развиването на учебното заведение, сниман от сегашни възпитаници, основни настоящи лица в който са някогашни ученици на школото, както и филмът за „ Посланиците на положителното “ от Клуб „ БМЧК и другари на Искърското дефиле” с началник Петя Илиева.
По време на тържеството беше показан литературният сборник „ С криле на птици “, в който са събрани стихове и есета на някогашни и сегашни възпитаници, учители и другари на учебното заведение.
В рамките на дарителската акция за обогатяване книжния фонд на учебната библиотека „ Данон - Сердика “ АД - София подари на учебното заведение образователна литература на обща стойност 500 лева и два фотьойла вид „ Барбарони “.
По мотив юбилея е освежен интериорът на образователната постройка на СУ „ Св. Климент Охридски “, като сходно на елитни столични гимназии, стълбите в зверинското школо към този момент са изписани със значими дати от българската история, видни персони и послания. Освежен е също алпинеумът в двора на образователното заведение и благоустроена учебната библиотека.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР