С вят за еднократна употреба. Така изглежда планетата ни днес

...
С вят за еднократна употреба. Така изглежда планетата ни днес
Коментари Харесай

Четири стъпки за бъдеще с по-малко пластмаса

С вят за еднократна приложимост. Така наподобява планетата ни през днешния ден – задръстена от пластмаса, която остава вечно, трансформирайки се в невидими частици микропластмаса и по този начин попада в почвата, във въздуха, в храната, в дробовете ни. Пластмасовите боклуци освен замърсяват, те могат да убиват. Живеем сякаш самият живот е за еднократна приложимост и обричаме на пластмасова токсичност както своето бъдеще, по този начин и сегашното на идните генерации.

Все още не е ясно въздействието на микропластмасата върху човешкия организъм, само че отрицателният резултат върху природата, растителните и животинските типове е повече от явен. Замърсените океани, поляните, трансформирали се в сметища, пернати и бозайници, умъртвени от пластмаси, ни карат да прогледнем, да се взрем и да забележим цялата картина отвън рамката на добре уреденото ни съществуване. Иска ни се да изкрещим на художника, само че не можем, тъй като художници на този свят сме ние. Всеки един от нас рисува живота, но не с четка, а със съзнание и угриженост. Добрата вест е, че можем да променим сюжета и обърнем обстановката посредством смяна на навиците си. Минимизирането на потреблението на пластмаса е доста по-просто, в сравнение с наподобява и стартира с няколко лесни стъпки:

Изключете от живота си найлоновите торбички за пазар, приборите за еднократна приложимост, пластмасовите чаши и чинии, дори и дъвките…да, те също съдържат пластмаса. Заменете ги с такива от материали, които са или с по-дълъг живот, или са биоразградими. Можете да поискате да подготвят кафето ви във ваша термо чаша, която носите от у дома, да пазарувате с платнена торба или да имате стилен сет с принадлежности в чантата си, при положение, че ви се наложи да се храните на открито. Не, това не е необичайно, а тъкмо в противен случай - отговорно е.

Купувайте повече насипни храни и по-малко пакетирани артикули. Обръщали ли сте внимание какво количество опаковки изхвърляте след всяка извършване на покупки? Контейнерите за отпадък преливат от полистиренови тави, PET бутилки, тетра пакети и други, само че опция има и тя е в извършването на покупки от магазини, които оферират опция да се купува насипно.

Изхвърляйте боклука разделно и в частност пластмасовите боклуци. Пластмасовите боклуци се рециклират, а това спомага за съкращаване на замърсяването, за справяне с климатичните промени и понижава потребността от нови сметища. Разделното събиране не е толкоз комплицирано и си сигурно си заслужава напъните.

Купувайте марки и артикули, които освен дават отговор на вашия начин на живот, само че и са създадени от рециклирани материали като новите три силуета на моделите спортни обувки , Forever от adidas. Основен детайл в новите модели от серията артикули на марката е, че те са отдадени напълно на задачата да се подкрепи прекратяването на замърсяването с пластмаса.

Тази задача припознава като своя и Корнелия, която се стреми всеки ден да прави най-малко един дребен жест на обич към природата. Тя е млад и безсънен човек, който се занимава с маркетинг и PR.

В живота си търси баланс сред динамичното всекидневие и това да отделя време за себе си, с цел да твори и да храни душата си. Затова и безконечната класика Stan Smith й пасва толкоз добре - знак на салдото сред бързите дни, когато има потребност от правилен „ сътрудник “, с който да кръстосва улиците, и вечен дизайн, който може да съчетае с всеки мотив.

Въпреки че външният тип на обувката остава неизменен, първите два модела са проектирани от бяла PRIMEGREEN горна част – материя, основана от висококачествени рециклирани материали и бяла рециклирана подметка. В дамските модели е вплетена и графика на планетата Земя на петата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР