С второ място се върнаха учениците от Средно училище “Максим

...
С второ място се върнаха учениците от Средно училище “Максим
Коментари Харесай

Второ място за спектакъла на “Максим Горки” на конкурса на испанските училищни театри

С второ място се върнаха учениците от Средно учебно заведение “Максим Горки” от ХХ народен конкурс за учебен спектакъл на испански език. Той се организира на 22 и 23 февруари в образователния спектакъл на Националната академия за театрално и кино изкуство (НАТФИЗ) “Кръстьо Сарафов” в София.
В състезанието участваха седемнадесет учебни заведения от цялата страна, в които се учи испански език. Три постановки по пиеси на Федерико Гарсия Лорка са взели участие в тазгодишното издание на състезанието. Спектакълът на старозагорското учебно заведение “Домът на Бернарда Алба” е вторият най-хубав театър в състезанието, а отличник в категорията е „ Проклятието на пеперудите “ по едноименната пиеса на. Лорка на варненската IV езикова гимназия “Жолио Кюри”. Трета пиеса на създателя в състезанието е „ Чудната обущарка “, която е с премия за най-хубава женска роля. Тя е била показана от Средно учебно заведение за европейски езици “Св. Константин Кирил Философ” - Русе.
Средно учебно заведение “Максим Горки” взе участие в състезанието, който се провежда от отдел „ Образование “ на Посолството на Кралство Испания, за първи път през 2003 година, когато печели първа премия и взе участие в интернационалния конкурс в полския град Краков.
Испанският спектакъл на “Максим Горки” ще играе спектакъла за повторно за старозагорската аудитория на 27 февруари сряда, от 19 часа в Държавен куклен спектакъл - Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР