С втория роман на американския писател Робърт Бийти отново се

...
С втория роман на американския писател Робърт Бийти отново се
Коментари Харесай

Издателство „Софтпрес“ представя: Серафина и магическият жезъл

 С втория разказ на американския публицист Робърт Бийти още веднъж се завръщаме в имението „ Билтмор “ – баснословен палат, издигнат в европейски ренесансов жанр сред 1889 и 1895 от Джордж Вандербилт. Зданието наподобява на френските крепости в долината на река Лоара и през днешния ден е музей, отворен за гости целогодишно. Но през XIX век, когато се развива действието на „ Серафина и магическият скиптър “, имението към момента е дом на семейството Вандербилт.

 Три седмици след успеха над Мъжа с черния плащ всекидневието на Серафина е напълно друго от преди. Нощем тя опознава живота на дивокотите – мистериозните горски създания, които могат да трансформират формата си от човешка в лъвска и назад, а през деня се старае да се впише в „ дневния “ свят на семейство Вандербилт, без да подозира, че задачата ще се окаже много по-сложна от предстоящото.

 Робърт Бийти основава завладяваща поредност от детски романи с ярки и безапелационни герои, в която тайнственост, магия и исторически обстоятелства се смесват в едно вълнуващо и неустоимо цяло. Серафина още веднъж се изправя против злото – този път врагът е пагубен чужд с пет кръвожадни вълкодава, който търси Черния. Дали задачата му е злокобният черен плащ на починалия мистър Торн, или нещо напълно друго? Серафина не знае, само че най-лошото е, че брадатият мъж има съдружник – неразбираема фигура в карета без файтонджия, която потегля стремглаво към „ Билтмор “. Баща на три девойки, Бийти ловко вплита в приключенските си романи огромни житейски тематики като съзряването, намирането на своя личен глас и еднаквост, значимостта на другарството и изборите, които вършим.

 „ Серафина е извънредно и самоуверено момиче, което се изправя против доста рискове в романа, само че също така разплита и мистерията към личния си генезис. Много деца и младежи, в това число личните ми дъщери, откриват у нея черти, с които могат да се разпознават “, споделя Бийти в свое изявление.

 Първата книга от трилогията – „ Серафина и черният плащ “, печели влиятелната литературна премия „ Пат Конрой “ в категорията за детски книги и се трансформира в бестселър на Amazon, Barnes & Noble и Publishers Weekly, а в класацията на New York Times се задържа повече от 60 седмици. През 2015 година става най-харесваната детска книгa в Goodreads.

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР