С втора победа, дошла след обрат на своя Емиратс, Арсенал

...
С втора победа, дошла след обрат на своя Емиратс, Арсенал
Коментари Харесай

"Арсенал" елиминира "Милан" след обрат и спорна дузпа

С втора победа, пристигнала след поврат на своя " Емиратс ", " Арсенал " пречупи " Милан " и го в профил от Лига Европа. " Артилеристите " се класираха за четвъртфиналите в шампионата, откакто завоюваха с 3:1 и с общ резултат 5:1 от двете срещи надвиха в дербито на този стадий от конкуренцията.

Двубоят на " Емиратс " оправда упованията и беше динамичен, и забавен. " Арсенал " пък съблюдава традицията наложително да продължава напред в директна елиминация, когато води с два или повече гола след първия мач.

Хакан Чалханоглу изведе " Милан " напред в 35-ата минута, само че Дани Уелбек изравни четири минути по-късно след противоречива дузпа. Английският национал вкара първия си гол в европейските шампионати от октомври 2014 година

След почивката " Арсенал " стигна до триумфа след неточност на 19-годишния вратар на " Милан " Джанлуиджи Донарума. Той не се намеси добре при изстрел на Гранит Джака, а крайното 3:1 оформи Уелбек с второто си попадение.

Ударът за италианците е сериозен, откакто отборът не беше губил в 13 следващи дуела, преди да се срещне с " Арсенал ". Срещу " артилеристите " обаче седемкратният европейски първенец загуби два пъти в границите на една седмица и сподели огромни пропуски в отбрана.

" Милан " стартира доста интензивно и можеше да открие резултата още в 50-ата секунда. Андре Силва получи отлична опция, само че от няколко метра стреля настрана от вратата. Началото на гостите сподели ясно, че срещата няма да бъде по никакъв начин лесна за футболистите на Арсен Венгер.

" Росонерите " демонстрираха огромно предпочитание и доста хъс, само че все пак чистите голови положения за тях се брояха на пръстите на едната ръка. Дори насилствената промяна в " Арсенал ", когато капитанът Лоран Косчелни беше сменен, не съумя да помогне на италианците.

 Първият гол в мача, дело на Хакан Чалханоглу.
© Reuters

Първият гол в мача, дело на Хакан Чалханоглу.

Първата част си отиваше към нулево, когато двата тима избухнаха в заключителните 10 минути. Халфът на " Милан " Хакан Чалханоглу получи празно пространство на към 25 метра от голлинията и без да се замисля стреля, а топката влетя в мрежата на " Арсенал " – 0:1.

" Милан " поведе, само че не съумя да се възползва от психическото преимущество и да се отдръпна на почивката с гол задатък. Само четири минути след попадението на Чалханоглу " артилеристите " изравниха, не и без помощта на рефера Йонас Ериксон. Той отсъди противоречива дузпа за контакт сред Рикардо Родригес и Дани Уелбек.

Нападателят на " Арсенал " застана зад топката и вкара в долния десен ъгъл на Донарума.

 Ситуацията сред Уелбек и Родригес, отсъдена като дузпа.
© Reuters

Ситуацията сред Уелбек и Родригес, отсъдена като дузпа.

За похлупак минута след изравнителния гол имаше обстановка за дузпа и в наказателното поле на " Арсенал ". Топката срещна ръката на резервата Калъм Чембърс, само че съдията от Швеция реши, че нарушаване няма,

През втората част " Милан " беше още по-активен и натисна домакините, само че още веднъж нямаше толкоз голови положения на сметката си. Дженаро Гатузо опита да промени това с стартирането Никола Калинич и хърватинът беше покрай гол още с първото си допиране до топката. Ударът с глава на хърватина обаче беше прекомерно слаб.

Точно, когато изглеждаше, че " Милан " стартира да държи самодейността " Арсенал " вкара втори гол, с който обезсмисли остатъка от дуела. В 71-ата минута Гранит Джака стреля мощно от към 25 метра, Донарума се намеси много несъответстващо, а топката се плъзна по ръкавиците му и влетя още веднъж в мрежата.


© Reuters

Вторият гол успокои " артилеристите " и те започнаха да работят с доста по-голямо самочувствие. Арсен Венгер също направи две промени, с които уплътни халфовата линия, с цел да затвори празните пространства. Това пък накара " Милан " да излезе по-напред и автоматизирано даде шансове на домакините да контраатакуват.

Четири минути преди края на постоянното време " артилеристите " вкараха трети гол, осъществен от Дани Уелбек. Нападателят се разписа с глава след малко безредие и неточност на италианската отбрана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР