С всяка нова година си обещаваме разни неща – да

...
С всяка нова година си обещаваме разни неща – да
Коментари Харесай

7 неща, които да направите в първия ден на новата година за добро здраве

С всяка нова година си обещаваме всякакви неща – да спортуваме повече, да стартираме най-сетне здравословна диета, да отделяме повече време за обичаните си хора и да се опитваме да понижим напрежението в всекидневието си. Това са нещата, които нормално са най-важни и в същото време най-трудно постижими. За да подобрите здравето си през новата година е най-добре да започнете още на 1 януари. С първия ден от новата година можете да извършите някои промени, които ще допринесат за по-добро здраве.

Поканете фамилията и приятелите си на здравословен обяд

След като сте прекалили с празничната вечеря за нова година евентуално сте съжалили и сте си споделили „ край “. Не се колебайте да започнете със здравословните привички още на 1 януари. Това ще ви даде психически подтик към съблюдаване на режим на хранене през цялата година.

Опитайте нова подготовка

За да измененията тежестта, визията си и здравословното си положение е значимо да се движите повече и да спортувате. Ако до момента не сте го правили, направете го още в първия почивен ден след посрещането на нова година. Ако пък сте спортували нещо, само че не сте задоволени от този тип тренировки, посетете различен тип занимания. Не отлагайте, тъй като колкото по-дълго го оставяте във времето, толкоз по-трудно ще ви е да извършите новогодишното си заричане.

Атакувайте разпродажбите за нова екипировка

Дайте си дребен, само че ефикасен тласък за повече придвижване през новата година, като се възползвате от пониженията по магазините. Използвайте почивния си ден за разходка в търсене на положителни находки.

Определете си дребна цел, която да постигнете още в същия ден

Първият ден на новата година е превъзходен миг да започнете да изграждате дребни привички, които обаче имат огромно значение за здравето ви. Започнете с дребни цели, които да успявате да постигнете в същия ден или в къс период. Дългосрочните цели, които остават неизпълнени, срутват мотивацията ви и ви пречат да съумеете.

Напишете лист с благодарности

Няма значение какво тъкмо ще напишете в този лист. Може да благодарите на себе си, на ориста, на фамилията си, на другари и сътрудници, въобще всичко, което ви е помогнало да постигнете нещо или да се чувствате щастливи.

Променете ситуацията

Един превъзходен старт на новата година е смяната в дома ви. Здравословно е да прочиствате дома си от ненужни предмети, да размествате, да освежавате интериора. Това въздейства доста мощно и то в позитивна посока на прочувственото ви здраве, а оттова и на физическото.

Наспете се добре

Сънят е нещото, което в множеството случаи ни липсва същински. Безсънието и незадоволителният сън са причина за утежняване на здравословното положение. Ако има нещо, което ще усъвършенства здравето ви, то несъмнено сънят е едно от тези неща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР