С всяка изминала седмица все повече държави се присъединяват към

...
С всяка изминала седмица все повече държави се присъединяват към
Коментари Харесай

Пътува ви се? Ето къде пускат без тест и сертификат

С всяка минала седмица от ден на ден страни се причисляват към графата " прекосяване на границата без условие за негативен тест или имунизационен документ ".

Някои страни нямат условия за влизане на територията си от месеци - като Мексико и Ел Салвадор.

В Европа първи в анулация на условията за прекосяване на границата бяха скандинавските страни.

Без ваксина или тест към този момент може да се влиза и в няколко страни на Балканите — Сърбия, Турция, Румъния и Словения.



Ето и настоящ лист на всички страни, до които сега българите могат да пътуват без условие за показване на Коронавирус документи:

ЕВРОПА

1. Дания

2. Швеция

3. Норвегия

4. Швейцария

5. Исландия

6. Полша

7. Англия

8. Ирландия

9. Нидерландия — от 23 март всички жители на Европейски Съюз ще пътуват свободно до Нидерландия. Остава условието за попълване на здравен формуляр.

10. Унгария — в страната отпадна и условието за носене на маски.

11. Мадейра — португалският остров анулира всички Коронавирус условия при идване с всички типове превоз.

За останалите португалски острови и континенталната част на страната към момента има ограничавания.



Има доста аргументи да посещавате остров Мадейра през цялата година

12. Черна гора — страната афишира от време на време ограниченията си, все още най-малко до 24 март 2022 година от българските жители, които влизат в страната, не се изискват никакви документи, свързани с COVID-19, нито предварителна регистрация.

13. Турция — носенето на маски е наложително единствено на закрито.

14. Румъния — носенето на маски на публични места към този момент е единствено целесъобразно, само че не и наложително.

15. Сърбия

16. Словения

ЕКЗОТИКА

17. Мексико — цяла зима Мексико е една от най-свободните откъм Коронавирус ограничавания страна, в това число и при идване на границата, където не се изискват никакви документи за имунизация или тестване.

18. Доминиканска република — първата карибска страна, която анулира всички ограничавания на границата.



Доминиканска република

19. Аруба — не се изискват никакви документи, свързани с COVID-19, с изключение на закупуване на локална здравна застраховка с покритие за инфекцията.

20. Монголия — страната освен анулира всички ограничавания на границата, само че и предлага безвъзмездни ваксини на туристите.

21. Коста Рика — за влизане в страната неимунизираните чужденци би трябвало да закупят наложителна здравна застраховка, а за имунизираните и децата под 18 години това предписание не важи. От 1 април и това предписание отпада. Остава условието за попълване на здравен формуляр преди пътешестване.



22. Йордания — страната е изключение — единствена в Близкия изток, която отстрани всички ограничавания за чужденци на границата.

23. Ел Салвадор

24. Кения — в страната се влиза без тест и ваксина, като даже при позитивен тест за COVID-19 карантината не е наложителна.



Кения е една от най-популярните дестинации за сафари в света

25. Малдиви.

26. Колумбия.

Продължава облекчение на ограниченията в други страни

Други страни към момента не са подготвени да отворят свободно границите си, само че подхващат стъпки за облекчение на ограниченията за влизане или на територията си.

Канада — от 1 април отпада условието за показване на тест от изцяло имунизираните чужденци, които влизат в страната. Канада позволява на територията си единствено изцяло имунизирани чужденци, които идват за туризъм.

Камбоджа — чужденците, идващи в страната, към този момент няма потребност да си вършат тест. Ваксинираните могат да влизат свободно, а неимунизираните би трябвало да прекарат 14 дни под карантина. Освен това страната възвърне издаването на виза при идване, което беше прекратено при започване на пандемията.



Камбоджа предлага на своите гости неповторими културни благосъстояния

Италия — от 1 април към този момент няма да е необходим суперзелен документ за достъп до хотели, заведения, градски превоз и други.

Тайланд — от 1 април се анулира условието за негативен PCR тест преди идване в страната. Напълно имунизираните туристи би трябвало да си създадат PCR тест при идване в хотела си, а след излизане на резултата са свободни да се движат из цялата страна. Още един тест би трябвало да си създадат на 5-ия ден — антигенен, чийто резултат сами да вкарат в особено приложение.



Тайланд е най-желаната туристическа дестинация в Азия

Германия — отпадна условието за ваксина или тест за пътешестване с трен или влизане на публични места. Маските остават наложителни единствено при прилагане на градския превоз и в лечебните заведения.

Индонезия — страната анулира условието за карантина за всички чужденци, без значение от имунизационния им статус и без значение от мястото, на което ще пътуват.

НО! На връщане в България към момента се изискват Коронавирус документи

Според настоящите правила, при връщане в България, без значение от цвета на зоната, в която попада страната, до която сте пътували, от вас се изисква да визиите един от трите документа: документ за имунизация (валиден една година), документ за преболедуване или тест (PCR или антигенен), изработен преди идване в България.

Тези, които нямат нито един от трите типа документи, би трябвало да прекарат най-малко 3 дни под карантина, след което имат право да си създадат тест и да се освободят от карантината, в случай че той е негативен, напомня trip.dir.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР