С всяка изминала година все по-голяма част от населението вече

...
С всяка изминала година все по-голяма част от населението вече
Коментари Харесай

20-те гиганта, господстващи в интернет от 1998-а година до днес

С всяка минала година все по-голяма част от популацията към този момент не си спомня постепенно зареждащите изображения или превъзходството уеб порталите.

Повечето от уебсайтовете през 1998-а година са били или новинарски уеб сайтове, или търсачки. Днес онлайн наличието се популяризира сред разнообразни устройства. В резултат на това страниците в интернет имат комплицирана конструкция.

Кои обаче бяха интернет пионерите две десетилетия обратно и кои оцеляха до през днешния ден описват от Visual Capitalist и демонстрират в своя инфографика.

Америка влиза в интернет

За милиони любопитни американци популярният онлайн портал AOL в края на 90-те е врата към международната мрежа World Wide Web. По време на неговия пик потребителите му наброяват 35 милиона души.

До 1999 година AOL е била част от възходящия балон на Dot-com порталите, който стигна до зашеметяващата пазарна оценка от $222 милиарда $.

Марката на AOL може да избледняла измежду останалите интернет хегемони, само че в никакъв случай няма да бъде изцяло забравена. Към днешна дата тя е част от групата на Yahoo, откакто Verizon закупи и двете именити онлайн марки. Така се роди Oath, на която залагат да се трансформира в съперник на водачите Гугъл и Фейсбук.

Първите хостинг компании

След като интернет стана толкоз всеобщ измежду хората, хостинг компании, като AngelFire и GeoCities, направиха допустимо за потребителите да основават своите страници в онлайн мрежата.

GeoCities имат огромна заслуга за развиването на ранния интернет, като те осигуриха домейни на доста уеб страници и по този начин разрешиха на хората да основават наличие. Ако уеб пространството беше физическо място, то щеше да е третият максимален град в Америка.

Съществуваше сериозен риск тази ранна интернет общественост да бъде изцяло изтрита, откакто GeoCities влиза в сянката на Yahoo през 2009 година, само че самостоятелният интернет списък направи записи на страниците, които е хоствала GeoCities.

От А до Я

През 1998 година, още преди Amazon да се трансформира в добре смазана машина за продажби, компанията беше в прочут застой. В реалност чиновниците прекарваха дълги работни дни, с цел да са сигурни, че стоките ще получат своите купувачи. Amazon.com се трансформира в един от най-големите уеб сайтове за онлайн извършване на покупки, откакто хората привикнаха да си набират нужното по този метод. Търсенето набъбна, когато компанията разшири своя подбор от артикули оттатък в началото предлаганите книги.

Концепция за цифрови списания

Meredith, евентуално като Oath, e може би най-неразпознаваемото име за доста хора в актуалната ранглиста на първите 20 водача в интернет пространството. Meredith не е име на хостинг компания, само че ръководи огромна част от известните в Съединени американски щати списания, като Реople, Sports, Illustrated, Health, в това число и техните цифрови версии. Компанията има също и локални малките екрани на територията на Съединените щати.

След придобиването на Time Inc. през 2017 година, Meredith стана най-големият издател на списания в света и също така подобен в най-сериозно онлайн наличие.

" Хей, Гугъл "

Когато трябват отговори на въпроси, хората се обръщат към интернет търсачките, само че разнообразието им през последните години понижа доста.

Вижда се, че през 2013 година уеб страниците About.com, Ask.com и Answer.com са измежду желаните разновидности за отговор, само че Гугъл несъмнено затвърждава лидерските си позиции измежду търсачките. Няма изгледи в близко бъдеще Гугъл да има сериозна конкуренция в лицето на някое име от първите топ 20.

Новаци

Социалните мрежи се развиха световно и към този момент са средство за връзка макар дистанциите. След влизането на Фейсбук в първите 20 интернет платформи през 2007 година, компанията към момента е водач и до през днешния ден. Докато на други обществени мрежи им лиши повече време, с цел да се трансфорат в интернет колоси.

През 2018 година Twitter, Snapchat и Фейсбук бяха измежду първите 20, като LinkedIn и Pinterest не изостават доста в класацията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР