С всяка изминала година смарт часовниците стават все по-добри, а

...
С всяка изминала година смарт часовниците стават все по-добри, а
Коментари Харесай

Huawei Watch 3 Pro – до три седмици с един заряд |

С всяка минала година смарт часовниците стават все по-добри, а това непроменяемо води и до повече изгоди за потребителите. Тези аксесоари ви дават опция да следите времето, получавате вести, следите редица здравни параметри, проследявате тренировки, употребявате приложения, а и даже да организирате диалози. Разбира се някои модели са даже задоволително стилни, че да бъдат и отлична фешън добавка.

Отлични представители в тази тенденция са и новите модели в – Watch 3 и Watch 3 Pro. Днес ще ви срещнем главно с Pro разновидността, който от своя страна се предлага в две версии – Classic и Elite. Основната разлика сред тях е в каишката, като при класическия вид тя е кожена, а при елитния има верижка от титаниева сплав. Иначе структурата е от исполин, а долната част, където са позиционирани и датчиците, е керамична. Изборът на тези материали способства за стилната визия на часовника.



Той прилича много на класическите часовници, като е с кръговиден екран и два бутона отдясно на структурата. Единият е под формата на коронка, която може да се завърта и натиска, а това дава и спомагателен метод за работа с часовника. Вторият е елипсовиден и спретнат към корпуса, а по дифолт се употребява за директен достъп до листата с вероятни тренировки. При мечтаните можете да го програмирате и за друга функционалност. Моделът е водоустойчив (5 ATM) и може да бъде потапян на дълбочина до 50 метра.

Watch 3 Pro има сензорен AMOLED екран с диагонал 1.43 инча. Освен, че предлага наситени цветове и има добра резолюция, той е и много ослепителен, което оказва помощ когато сте на на открито и на слънце. Дисплеят е предпазен със стъкло от сапфирен кристал, което може да ви даде доза успокоение даже и при потреблението му в по-неблагоприятни ситуации. Часовникът може да бъде ваш сателит както по време на продължителни преходи в планината, по този начин и при бягане в дъждовни условия, тренировки във фитнеса и какви ли не други обстановки.

Той работи чудесно и бързо с помощта на съответния си хардуер, само че това е подкрепено и до усъвършенстваната версия на новата операционна система на Huawei – HarmonyOS 2.0. И защото в тази ситуация става дума за същинска операционна система на часовника, могат да се конфигурират приложения през магазина AppGallery. Сред тях са решението за навигация Petal Maps, Fitify, myTuner, Mood Messenger, Maxim други Списъкът с приложения ще бъде разширяван с времето.

Основното меню включва приложенията и функционалностите в аспект вид решетка, който може да бъде приближаван и отдалечаван за по-лесна навигация. Освен това, при плъзгане наляво или надясно, от циферблата се пресъздават потребни данни за времето, а и някои здравни индикатори, в това число сърдечния пулс, температура и така нататък

Именно измерването на температурата на кожата е измежду новите варианти в Watch 3 Pro, по този начин можете да следите дали температурата ви се покачва, което може да е симптом за терзание. Говорейки за терзание, в днешния забързан живот постоянно сме в такива условия, а това води и до повишаване на равнищата на стрес. С новия часовник можете да мерите и този индикатор, а в случай че равнищата са високи има и вградени извършения за дишане, с които да се успокоите.



Стресът много постоянно върви ръка за ръка с недоспиването, а за това можете да ревизирате и посредством проучването на качеството на съня, като часовникът изготвя разбор на тази значима част от денонощието ви. Покрай пандемията с новия ковид много значим индикатор е и този за насищането на кръвта с О2. С Watch 3 Pro отчитането на този индикатор може да е включено непрекъснато.

Някои от тези индикатори са изключително значими и при тренировки, а с Watch 3 Pro имате над 100 режима за тренировки. Сред тях са и 19 професионални режима за спорт на закрито и намерено и 85 персонализирани режима. Разбира се това няма да е дейно без съществуването на личен GPS в тази ситуация и с GNSS датчик за местонахождение.

Новост тук е eSIM функционалността, която разрешава потреблението на часовника без значение от смарт телефона. В момента у нас тя е налична посредством повтаряне на SIM от А1, като чакаме в бъдеще тази опция да се предлага и от други телекоми. Тъй като са налични високоговорител и микрофон, можете да организирате и диалози, което сигурно би било комфортно в някои обстановки – до момента в който шофирате или пък сте оставили телефона си в другата стая, а се постанова да отговорите незабавно на позвъняване. Устройството има и Wi-Fi функционалност за връзка с безжични мрежи.

Връзката със смарт телефона е посредством Bluetooth технология и приложението Huawei Health, а часовникът е съчетаем както с Android, по този начин и с iOS смарт телефони. В посоченото приложение имате достъп до редица настройки на часовника, както и несъмнено до огромно многообразие от циферблати, които могат да отговорят на всеки усет. Така да вземем за пример можете да изберете някой моден аспект когато сте на вечеря или пък подобен с голям брой фитнес индикатори за когато сте по-активни. Тук има и подробен разбор на тренировките.



Този циферблат на Watch 3 Pro е с подписа на Робърт Левандовски

Традиционно една от най-силните черти на часовниците на Huawei е издръжливостта на батерията. Това важи с цялостна мощ и за Watch 3 Pro, който разчита на двоен чипсет в композиция със Smart Power-Saving Algorithm 3.0. Така при общоприетия режим Smart имате до 5 дни с един заряд, а в Ultra-long се оферират до впечатляващите 21 дни.

На процедура по този начин можете да изкарате цялата работна седмица с едно зареждане и без да се ограничавате от проследяваните параметри. В режима за висока устойчивост също получавате разнородни параметри, само че единствено с един циферблат, който не можете да сменяте. Тук са дейни непрекъснатото следене на пулса, равнищата на О2 в кръвта и качеството на съня през нощта. Имате опция също по този начин да мерите температурата и да употребявате множеството режими за тренировки.

Отново подчертаваме, че моделът устоя до цели 21 дни с един заряд, което е впечатляващо и несъмнено ще ви е от изгода в случай че прекарвате и дълго време без достъп до електричество. Освен това обаче се отстранява неудобството от непрекъснатото следене на батерията и търсене на зарядно.
Още по-хубавото е, че се поддържа безжично зареждане с универсалния стандарт Qi. В комплект има зарядно, а другояче можете да употребявате други подложки за безжично зареждане и даже някои смарт телефони на Huawei.

Huawei Watch 3 Pro е с изключение на функционален фитнес асистент и фешън аксесоар, който чудесно може да пасне на всекидневието ви. Сред мощните му черти са яркия и огромен екран, многообразие от циферблати, бърза работа и eSIM функционалност. Освен това обаче можете да разчитате на поддръжка на приложения, което е добра инвестиция в бъдещето. Разбира се едно от най-големите му преимущества е издръжливата батерия.

Класическата версия (Classic Edition) коства 899 лева, а елитната (Elite Edition) е 1199 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР