С всеки следващ ден, в който продължава войната, децата страдат

...
С всеки следващ ден, в който продължава войната, децата страдат
Коментари Харесай

Руснаците използват изнасилванията като оръжие

" С всеки идващ ден, в който продължава войната, децата страдат от ден на ден ", сподели Мануел Фонтен, шефът на стратегиите за незабавни случаи на УНИЦЕФ. Пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации той съобщи, че за своя 40-годишен стаж не е виждал опустошения с такива мащаби. По публични данни на Организация на обединените нации досега във войната са починали 142 девойки и момчета, ранените са доста повече. Като да вземем за пример дребния Влад, който Фонтен срещнал в едно интензивно поделение. " Четиригодишното момче е уцелено с два патрона в корема, до момента в който се опитвало да избяга със фамилията си от регион на бойни дейности. Макар да е още в безсъзнание, ще оцелее - за разлика от мнозина други. "

В доста региони на Украйна децата стават обект на набези дружно със фамилиите си. От началото на съветската инвазия до момента две трети от всички деца в Украйна са били принудени да изоставен домовете си. Половината от трите милиона деца, които са останали в страната, нямат задоволително храна. Положението е най-тежко в градове като Мариупол и Херсон - там хората от седмици нямат течаща вода, санитарно обслужване и постоянни доставки на хранителни артикули.

Расте заплахата за търговия с хора

Наред с децата, дамите са измежду най-засегнатите от тази война, показва Сима Бахус, изпълнителна директорка на организацията " Организация на обединените нации дами ". Комбинацията сред всеобщите гонения и бруталността към цивилни основава големи опасности, показва тя. Около 59 000 украинци са избягали в прилежаща Молдова. Там Бахус се е срещнала с доста травмирани жертви на принуждение. Автобусите дошли с изтощени и уплашени дами и деца, белязани от изключително грубо принуждение. Заради гоненията пораства и заплахата от търговия с хора. Бахус прикани всички граничещи с Украйна страни да подхващат ограничения, с цел да защитят девойките и дамите от отвличания.

Най-застрашени са дамите на виновни позиции

За първи път от съветската инвазия насам посредством видеовръзка пред Съвета за сигурност приказва украинска активистка, която разказа ситуацията на дамите в страната. " Насилието и изнасилванията се употребяват от съветските агресори като оръжие ", съобщи Катерина Черепаха. Тя описа за дами и девойки, които са били изнасилени неведнъж. Някои от тях са отвлечени, други са убити. Мишена за съветските бойци са най-много активистките, журналистките и дамите на по-високи постове. " Една директорка на детска градина беше убита от окупаторите поради нейната специалност. Казали: " Не би трябвало да възпитаваш нацисти ". "

Изпълнителната директорка на " Организация на обединените нации дами " Сима Бахус акцентира: 80 % от целия медицински и обществен личен състав в Украйна са дами. Въпреки всички рискове те напущат градовете си, с цел да оказват помощ на бежанците в страната и отвън нейните граници. Те не желаят да бъдат считани за жертви, а интензивно да допринесат за намирането на решения. С оглед на бъдещето дамите би трябвало да бъдат мощно интегрирани в политически проект, добавя Бахус.

Автор Анте Пасенхайм
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР