С всеки изминал ден се увеличава дългият списък с чакащи

...
С всеки изминал ден се увеличава дългият списък с чакащи
Коментари Харесай

Расте броят на децата, които чакат за сърдечна операция у нас

С всеки минал ден се усилва дългият лист с чакащи деца за сърдечна интервенция у нас. В момента те са към 150, а повода се крие в неналичието на медицински сестри, които да се грижат за дребните пациенти след осъществената интервенция. В момента педиатричната клиника на Националната кардиологична болница работи на към половината от своя потенциал , защото там са останали единствено осем медицински сестри, оповестява „ Българска национална телевизия “.

Ролята на сестрите е да се грижат непрекъснато за децата , които са претърпели оперативна намеса, да следят и записват виталните им индикатори през избран период от време. Поради тази причина една от тях може да се грижи единствено за един пациент

Заради неналичието на личен състав отделението употребява единствено четири от осемте кревати . А кардиохирузите не могат да изпълнят заложения проект от към 250 интервенции годишно , и те доближават до 120-150.

Недостигът на фрагменти се компенсира с ексклузивен труд . Междувременно описът на чакащите за сърдечна интервенция деца се нараснала, поради органичния планов банкет по време на коронавирус пандемията . Така в този момент в нея са включени плановите интервенции и децата с отсрочени във времето интервенции .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР