С всеки изминал ден се увеличава броят на автомобилите, които

...
С всеки изминал ден се увеличава броят на автомобилите, които
Коментари Харесай

Защо е важно да поддържаме техническото състояние на автомобила

С всеки минал ден се усилва броят на колите, които излизат на пътищата. Наред с държанието на водачите, от изключителна значимост за това да избегнем произшествия на пътя е и техническото положение на автомобила. Годишните механически прегледи със своя наложителен темперамент подсигуряват редовността на транспортните средства. Защо е значимо да поддържаме техническото положения на автомобила си добре, вижте в идващия репортаж, който е част от акцията на Българска национална телевизия и Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ „ Пази фамилията си на пътя “.

Кормилна и спирачна система. Това са двата най-важни съставния елемент на всеки автомобил, които постоянно би трябвало да бъдат безусловно изправни и от които директно зависи нашата сигурност до момента в който караме или се возим.
Инж.Георги Илиев, притежател на автосервиз: Отиването при експерти е наложително един път в годината и се назовава ГТП. Там се извршва, в случай че наблягам пунктът си гледа съзнателно работата, той прави цялостна инспекция на автомобила и най-много на системите, които споменахме кормилна и спирачна система на автомобила.

Инж. Тодор Христев, инженер в пункт за Годишни механически прегледи: " Първо започваме с документите на автомобила, дали всичко е изрядно като гражданска отговорност, заплатен пътен налог, огромен и дребен ваучър и надлежно лицето, което показва автомобила. След това се прави инспекция на спирачните старания на автомобила. Следва оглед на ходовата част като несъмнено се мерят газове, в случай че е дизел с диломер, в случай че е с газ с газ анализатор. Ако автомобилът е с газова уредба се ревизира и за течове надлежно на пропан бутан или метан. "

Инж.Георги Илиев, притежател на автосервиз: " Преди съществуваше схващането, че можеш да отидеш и да си купиш талончето, което да ти важи до идната година. Тоест да идеш и против пари да не те ревизират, което е абсурд. В момента в действителност има наклонност хората да се доверяват надлежно и пунктовете за ГТП започнаха да вършат в действителност по-реални инспекции на колите.
Гаранция обаче за това, че в границите на идната година няма да възникне проблем с автомобила, няма. Техническото положение на колата би трябвало да се има поради постоянно, когато планираме пътешестване на дълъг път, безапелационни са специалистите.

Инж. Георги Илиев, притежател на автосервиз: Усещайки, че педалът на спирачката е по-мек, усещайки, че кормилото е неустойчив, че има някакви луфтове при въртене наляво или надясно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР