С всеки изминал ден се доближаваме до Брекзит без споразумение.

...
С всеки изминал ден се доближаваме до Брекзит без споразумение.
Коментари Харесай

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит: Уредено е положението за 100 000 българи до 2020 година

С всеки минал ден се доближаваме до Брекзит без съглашение. Исках да има съглашение. Работихме за Брекзит доста с всички държавни управления на Европейски Съюз, в това число и с българското. Това сподели някогашният външен министър на Франция Мишел Барние, който е основният договарящ на Европейски Съюз за излизането на Англия от съюза. да организира договарянията от името на 27-те страни-членки на Европейския съюз по излизането на Англия, в специфичното студио в Брюксел на предаването "120 минути " по БТВ.

„ Постигнахме съглашение с министър-председателя на Англия, само че изпитваме безпокойствие “, призна той.

“Брекзит не може да бъде взаимно преференциален. Той е взаимно неблагоприятен. Няма облага от него. Преди 21 години имахме референдум за влизане в Европейски Съюз и не скърбя, че се включих в тази акция. Ние сме по-силни, когато сме дружно. Брекзит е едно намаляване “, счита Барние.

„ Всеки артикули, влизащ от Англия в България и други страни, би трябвало да се управлява. За мира не може да има граница. Най-напред за страните от Съюза оставаме в общия пазар. Уредено е ситуацията за 100 000 български жители до 2020 година. Но по-късно ще се ползва същинска политика на миграция, за която ние нищо не знаем. Не е организиран и въпросът с използването на европейските фондове. Брекзит не е хазартна игра “, сподели дипломатът.

Барние предизвести, че ще има последствия за британците след Брекзит. „ Изпитвам огромно почитание към Обединеното Кралство. Референдумът принадлежи на британците, почитам го, само че не го утвърждавам “.

„ Много съм работил в европейските институции, с цел да може всяка страна да има добавена стойност. Всички жители би трябвало да се третират по един и същи метод. Трябва да подобрим правата на консуматорите, работещите, изискванията за деяние сред компаниите. Когато гледаш света, би трябвало да си отваряш необятно очите. Често навестявам страната ви. Българското наличие е истински триумф с помощта на Бойко Борисов и неговите министри. България е една волева страна. Зная какви старания направихте да влезете в Еврозоната. Европа с България и другите страни би трябвало да е общественост. Трябва да сме единни, не униформена общественост, с цел да ни почитат американците и китайците “, сподели още Мишел Барние.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР