С всеки избор вашата парламентарна тежест расте, но расте и

...
С всеки избор вашата парламентарна тежест расте, но расте и
Коментари Харесай

„Възраждане“ казаха на президента, че някой го е заблудил – не били опозиция и са готови да управляват

С всеки избор вашата парламентарна тежест пораства, само че пораства и вашата отговорност, обърна се президентът Радев към представителите на „ Възраждане “ по време на консултациите за сформиране на държавно управление. И подсети, че въпреки да са декларирали, че ще са съпротива – като такива също имат отговорност. Попита ги по какъв начин правят оценка препоръчаните от първите две сили законопроекти, за времевия небосвод на Народното събрание и за приемането на бюджета.

Някой ви е заблудил, в никакъв случай не сме заявявали, че ще бъдем съпротива – в противен случай, подготвени сме да управляваме, тъй като отговорността ни се покачва, отвърна незабавно водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Той подчертава на нуждата от приемането на бюджета.

По мотив законодателната стратегия той изясни, че това към момента са единствено декларирани планове, а няма импортирани законопроекти. Ние сме за ограничение властта на основния прокурор, подсети Костадинов.

Като изключим бюджета, най-важното е да не се подменя волята на българския гласоподавател. А един значим въпрос се пробва да се замете под килима – за опазване на лв., предизвести той. И изясни, че до началото на май ще стане ясно, че има над 400 хиляди подписа и референдумът ще стане наложителен. Затова считаме всички диалози за еврозоната като директна замяна на волята на гласоподавателя и за прикрит и пълзящ държавен прелом, безапелационен бе водачът на „ Възраждане “.

Той поздрави служебното държавно управление за решението за краткотрайно ограничение на безмитния импорт на артикули от Украйна, само че подлага на критика, че към момента не е предоговорен проектът за възобновяване в частта за въглищните централи. Беше взето решение на Народно събрание, за което „ Възраждане “ изигра роля, само че вицепремиерът Пеканов още тогава съобщи, че не утвърждава това взето решение и нищо не е подхванато, не знаем дали заради неспособност или пасивно го саботира, подлага на критика Костадинов.

Преди да приказваме за сформиране на държавно управление, би трябвало да приказваме за целите на България от позиция опазване на националния ни интерес, добави той. И изиска предоговаряне на връзките с европейските ни сътрудници, с цел да не се позволява неравнопоставеност.

Стабилност, само че не непременно, тъй като 12 година имаше устойчиво ръководство на ГЕРБ, чиито последствия всички ние през днешния ден поносим, сподели Костадинов.

Критиките му провокираха Радев да даде отговор по повод предоговарянето на активността на въглищните централи. „ Вицепремиерът Пеканов не е споделил, че е срещу, само че познавайки тежестта на въпроса и бюрокрацията в Брюксел, и какъв брой мъчно се трансформират тези решения, той изрази песимизъм, че това ще бъде реализирано извънредно мъчно. Текат интензивни диалози с Европейска комисия, министърът на енергетиката има няколко совалки в Брюксел, неговият екип непрестанно е в преговорен развой. Очаквам до края на април да имаме реализиран резултат. Надявам се, че всички осъзнават, че един път стихотворец ангажимент пред Европейска комисия, на база механизмите, с които се трансформират решенията, в действителност процесът е доста комплициран, само че се надявам в името на националния интерес на България да имаме триумф “, приключи Радев.

В началото на януари 48-ото Народно събрание гласоподава решение, с което изиска от държавното управление да предоговори с Брюксел удължение на периода за намаляването на излъчванията от въглищните централи. В проекта за възобновяване е закрепено, че до 2026 година те би трябвало да бъдат редуцирани с 40%, като за базова е взета 2019 година Решението на Народно събрание бе подкрепено от “Продължаваме смяната ”, ГЕРБ и “Възраждане ”.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР