С връщането в училище на част от учениците все по-осезаеми

...
С връщането в училище на част от учениците все по-осезаеми
Коментари Харесай

Пропуските от пандемията в образованието провокират повече хора да стават учители във Варненско

 С връщането в учебно заведение на част от учениците все по-осезаеми стават пропуските от онлайн образованието, а това предизвика и по-голям интерес към учителската специалност. Това наблюдаване регистрират от фондация “Заедно в час ". През последните месеци има извънреден интерес към програмата “Нов път преподаването " на организацията, която поддържа и образова завършващи студенти и експерти от разнообразни сфери да стават учители и да работят в учебни заведения във Варненско и още 19 области на страната. 

От септември близо 5000 души са показали интерес към програмата за професионално и лидерско развиване на организацията, а претендентите са над 2000. Традиционно максимален интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час " има от страна на завършващи студенти и експерти с опит до 10 години. Тази година има забележителен интерес към програмата и от страна на студенти, завършващи педагогичен специалности и хора с педагогическа подготовка. 

Кандидатстването за стратегия “Нов път в преподаването " продължава до 25 март на уеб страницата. 

“Много хора, които са учили или работили като учители, сега преоткриват  специалността. След онлайн образованието те доста по-ясно си дават сметка за нейното значение, само че и също какъв брой динамична и виновна е работата с възпитаници. Преминаването към отдалечено преподаване сподели образно какъв брой е значимо учителите да не стопират да учат, да се развиват и да се приспособяват към условията на съвремието. Програма “Нов път в преподаването " дава опция точно за надграждане на опита от университета, работа в действителна среда и скъпа поддръжка за дейно преподаване без значение на формата на образование. ", споделя Нели Кочева, началник “Прием на нови участници " в “Заедно в час ".

" Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. “Нов път в преподаването " е първата и най-успешна стратегия на организацията. Участниците в нея получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. През последната година в програмата са въведени и специфични модули за дейно преподаване в онлайн среда.

Най-много претенденти за учители и тази година има от огромните градове - София, Пловдив, Варна. От региона искащите да са учители са близо 400.

Всички претенденти за програмата на “Заедно в час " минават през три стадия на асортимент, преди да получат предложение за присъединяване в програмата. Няма условие претендентите да имат учителска дееспособност - утвърдените участници получават такава в границите на програмата. Необходими са приключена най-малко бакалавърска степен до 1 септември 2021 година, предпочитание за работа с възпитаници, които имат потребност от повече поддръжка, и подготвеност за работа като преподавател на цялостен работен ден за интервал от две години. 

През идната образователна година “Заедно в час " ще работи с учебни заведения сътрудници в 20 области на страната - Варна, Бургас, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Започването на работа в районите зависи от наличните позиции в учебните заведения и профила на участниците в програмата. 

“Заедно в час " работи в област Варна от тази образователна година. Четирима учители от стратегия “Нов път в преподаването " на “Заедно в час " преподават в ОУ " Христо Ботев " Варна, СУ " Васил Левски " във Вълчи дол и СУ " Димитър Благоев " в Провадия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР