С Врачански мискет ще полеят знаковата среща на Борисов, Ердоган,

...
С Врачански мискет ще полеят знаковата среща на Борисов, Ердоган,
Коментари Харесай

Зарязаха лозята на властта в Евксиноград

С Врачански мискет ще полеят знаковата среща на Борисов, Ердоган, Юнкер и Туск

В пороен дъжд зарязаха на 14 февруари лозята в Двореца „Евксиноград“. По вода ще върви, сподели свещеноиконом Добромир Георгиев от храм „Св. цар Борис в квартал Аспарухово, който отслужи тържествена литургия за здраве и благодат в базата на властта, която макар неприятното време се препълни с посетители.
 vt4 Някогашните царски лозя се ширят през днешния ден в държавната резиденция на 104 дка.
104 дка лозови масиви дадоха 70 тона висококачествено грозде -реколта 2017 година, изясни за „Труд“ основният технолог на първата царска и последна държавна маза Нели Тодорова. В половинвековните бъчви обичайно наливат 35 тона вино, като част от гроздето отива за дестилати за фамозния коняк Евксиняк. В маза „Евксиноград“ отлежават единствено бели виновност, само че от пет сорта- траминер, шардоне, мускат отонел, немски ризлинг и Врачански мискет от сорта Врачанска теменуга, който е на изгубване в България. От него наливат обичаното вино на Тато, което е запазената марка и горделивост на избата.
 За гостите имаше фамозните кебапчетата и кюфтета, приготвени на скара персонално от основния готвач на Евксиноград Ивайло Господинов. За гостите имаше фамозните кебапчетата и кюфтета, приготвени на скара персонално от основния готвач на Евксиноград Ивайло Господинов.
С Врачански мискет ще полеят идната среща на високо ниво на Бойко Борисов с турския президент Реджеб Ердоган, с шефа на Европейския съвет Доналд Туск и президента на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Виното ще е от новата годишна продукция, от този вид няма отлежало, тъй като постоянно свършва първо, научи „Труд“.

Още през декември бутилират елексира и го пускат преди Нова година за продажба във фирмения магазин на „Евксиноград“. През лятото виното разхлажда ръководещите на плажа, а през цялата година се търси от наши и непознати туристи, които незабавно намират държавната резиденция и избата край морето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР