С впечатляващите 177 гласа против и само 1 за при

...
С впечатляващите 177 гласа против и само 1 за при
Коментари Харесай

След краха на социалдемократите, Румъния отхвърли поправката невинен за малко корупция

С впечатляващите 177 гласа " срещу " и единствено 1 " за " при 2 " въздържал се ", румънският парламент отхвърли дълго влачената корекция на Наказателния кодекс (НК) на страната – за прошка на влезнали в пандиза за до 5 години. Де факто поправката касае корупция и длъжностни закононарушения.
Поправката беше считана за опит на някогашния водач на ръководещите социалдемократи Ливиу Драгня да се оневини по закон. Драгня беше съден и в последна сметка наказан на 3,5 години в затвор поради длъжностно закононарушение, като дефинитивно присъдата стана факт в края на май тази година. А при започване на седмицата ръководещата в Румъния коалиция, доминирана от социалдемократите, се разпадна.
Проектът за корекция на румънския Наказателен кодекс потегли още през 2017 година, като същата година горната камара на румънския парламент я одобри. Но мощни митинги против нея замразиха гледането ѝ в долната камара на Народното събрание, което стана чак в този момент.
По-рано тази година, на референдум румънците гласоподаваха срещу поправката и срещу това държавното управление да трансформира значимо законодателство по бързата писта т.е. с изключителни постановления, които съкратяват законодателната процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР