С войната в Украйна ще настъпи и голяма продоволствена криза,

...
С войната в Украйна ще настъпи и голяма продоволствена криза,
Коментари Харесай

Радев със зловещо предупреждение: Иде глад!

С войната в Украйна ще настъпи и огромна продоволствена рецесия, защото не се знае по какъв начин страната ще прибере своята годишна продукция. Това значи голям проблем, само че ние закъсняваме с полемиката за метода на решаването му. Това разгласи пред студенти и преподаватели от Аграрния университет в Пловдив президентът Румен Радев.

Той предизвести, че евентуален апетит може да настъпи в редица страни. " Имаме оттегляне от производството на зърнени храни, мляко, млечни творби и месо ", сподели Радев. Според него идеологизацията е нанесла тежки проблеми на селското ни стопанство.

България не съумя да отбрани в Европейски Съюз своите позиции при договарянията " Земеделие ". Начинът на образуване на дотациите не оказа помощ да реализираме своята цел - да задържи хората в селата. Субсидиите подтикват огромните производители, а дребните изоставиха земеделието и отпътуваха в градовете. Трябва да се мисли по какъв начин дотациите да останат при хората, които създават плодове, зеленчуци, занимават се с пчеларство и отглеждане на животни. Много има какво още да приказваме, само че това е проблем, за който България би трябвало да търси решение ", уточни Радев.

Сърдечно ви благодаря, че приехте поканата ни – с тези думи към президента Румен Радев се обърна ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева. Държавният глава е на посещаване във висшето учебно заведение. Той дойде в препълнената зала, приветстван от студенти и преподаватели. Радев застана сред кмета на Пловдив Здравко Димитров и ректора проф. Янчева.

Важно е да поговорим по какъв начин виждате бъдещето на младежите в България и в този стратегически бранш, сподели Радев. " Когато приказваме за стопанска система, в основата постоянно са енергетиката и превоза. Но пред вас би трябвало да кажа истината – в основата на всяка стопанска система и съществуването на всеки субект стои продоволствието ", означи президентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР