С вой на сирени и сведени глави дежурните в ЦСМП-Благоевград

...
С вой на сирени и сведени глави дежурните в ЦСМП-Благоевград
Коментари Харесай

Последна почит: Изпратиха проф. д-р Милан Миланов с вой на сирени и сведени глави

С писък на сирени и сведени глави дежурните в ЦСМП-Благоевград отдадоха последна респект на проф. доктор Милан Миланов . По същото време в столичния храм „ Рождество Богородично “ имаше опело за „ основателя на актуалната незабавна помощ “, оповестява БГНЕС.

„ Колеги - незабавни медици от ЦСМП и незабавните отделения в страната, дано изпратим с минута безмълвие и включени сирени нашия преподавател и бранител, човек и доктор - проф. доктор Милан Миланов . Поклон и ярък да бъде пътят Ви професоре “, написаха сътрудниците му във Facebook страницата на Национална асоциация работещите в незабавна здравна помощ.

Той е доайенът на българската анестезиология, реанимация и незабавна медицина

Колегите му напомнят също по този начин, че той основава мрежата от 198 филиали на незабавна помощ и 36 незабавни отделения у нас, в които през последните 30 години бяха избавени хиляди пациенти.

„ Той сътвори и образова първите генерации експерти по незабавна медицина у нас, като написа първите ни учебници, преведи първите ни атласи и сборници, четеше първите ни лекциите, водеше образованията ни, изпитваше ни за придобиване на компетентност. Той написа първите нормативни актове по незабавна медицина у нас и се пребори да работим модерна незабавна медицина с съвременно съоръжение по филиалите, в колите за спешна помощ, в незабавните отделения. Няма незабавен доктор, който да не е чел неговите учебници и да не е слушал неповторимите му лекции “, написа в деня на кончината му доктор Д. Кателиева ръководител на НАРСМП член на EuSEM.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР