С вота си българските граждани показаха, че политическата криза не

...
С вота си българските граждани показаха, че политическата криза не
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Който не се съобразява с резултата от вота, губи политическа перспектива

" С вота си българските жители демонстрираха, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка, партия или коалиция. Единственият излаз от обстановката е вероятен единствено с допустими взаимни отстъпки, единодушие по стратегически значимите въпроси за страната и възобновяване на ефикасния разговор, съобщи водачът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в декларация от името на своята политическа мощ.

Резултатите от изборите дават редица благоприятни условия - както за излаз от рецесията, по този начин и за задълбочаването й, акцентира тя. Всеки, който не се преценява с резултатите, ще загуби вероятност за присъединяване в политическия живот на страната, предизвести Атанасова.

През последните две години ГЕРБ бяхме сложени пред поредност от тествания - измежду тях и да се превърнем в фракция, да се отдадем на фантазии за реванш и възмездие, сподели още Атанасова.

Най-голямата ни победа беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в главорез, регистрира председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя уточни още, че от позицията на първа политическа мощ, ГЕРБ е наясно, че българският народ сподели, че нито една от партиите в Народно събрание не може да реши политическата рецесия сама.

" Ние нямаме самочувствието, че сме спечелили тези избори, тъй като осъзнаваме, че нашата позиция е една от многото в този парламент ", акцентира Десислава Атанасова.

" Ние сме подготвени не просто да беседваме с всяка от партиите, само че и да се съобразим с другите причини. Ние сме тук не да разширяваме публичните разломи, а да дадем съответна, политическа форма на разбирането, че можем освен да живеем дружно, само че и дружно да реализираме триумфи за цялото общество, заявява тя.

" Няма работеща политическа настройка, която да не провокира напрежение измежду нашите членове и симпатизанти ", призна Атанасова. По думите й обаче въпросът е " имаме ли задоволително политическа храброст, способни ли сме да вършим разлика сред мечтано и фактически, и да потърсим отговорите за личните си несполуки първо в себе си ".

" Всеки от нас да прояви примирение, да признае грешките си и да потърси опрощение. Днес, на Велика сряда, когато Юда е предал Спасителя за 30 сребърника, не трябва да забравяме, че в основата на всяко изменничество стои неналичието на примирение и подтиснатата горделивост ", подсети Десислава Атанасова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР