С военен ритуал по издигане на знамената на Община Бургас,

...
С военен ритуал по издигане на знамената на Община Бургас,
Коментари Харесай

150 литра рибен курбан раздават в Бургас за Никулден

С боен обред по издигане на знамената на Община Бургас, Република България и Европейския съюз започнаха честванията по отбелязване на Никулден в морския град.

 Снимка: Община Бургас

След церемонията в градинката до Часовника бе осветлен празничния курбан за здраве и благоденствие, подготвен от Регионален исторически музей - Бургас.

 Снимка: БТА

Според един от обичаите, се разчупва празнична погача. При осъществяването на обреда стана ясно, че в идната година ще се родят повече девойки.

 Снимка: Община Бургас

" Днес настойникът на Бургас ни подари с хубаво време. Това е добър знак, че идната година ще е сполучлива за града ", сподели Николов по време на ритуала.

Сто и петдесет литра рибен курбан ще бъде раздаден през днешния ден в Бургас във връзка Никулден. Рибената супа е приготвена по достоверна и доста вкусна рецепта. Има пунктове, на които се раздава курбана за здраве, оповестиха от общината.

 Снимка: Община Бургас

Чорбата и печената риба са пакетирани в еднократни опаковки от съображения за здравна сигурност. Създадена е организация, с цел да се избегне скупчването на хора. Нужно е спазването на отдалеченост.

Абитуриентски мъжки костюми

 Снимка: Община Бургас

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg