С военен ритуал на крепостите "Царевец" и "Трапезица" беше издигнато

...
С военен ритуал на крепостите "Царевец" и "Трапезица" беше издигнато
Коментари Харесай

С военен ритуал на крепостите Царевец и Трапезица бе издигнато националното знаме в чест на 110 години от обявяването на Независимостта

С боен обред на крепостите "Царевец " и "Трапезица " беше издигнато националното знаме в чест на 110 годишнината от оповестяването на Независимостта във Велико Търново.

Почетният строй от представителната част на НВУ "Васил Левски " беше признат от бригаден военачалник Пламен Богданов, шеф на висшето учебно заведение.

В словото си заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов уточни, че има събития в историята, които нямат искра, няма борби, няма гръм, няма герои, само че те са записани със златни букви, тъй като дават нов път и отварят нова светлина.

С провъзгласяването на независимостта България се подрежда още веднъж измежду европейските фамилии на самостоятелните нации. "Дедите ни имаха смелостта да разгласят съединението, дедите ни имаха силата да разгласят самостоятелност, те ни завещаха да бъдем горди, непокорни и самостоятелни, а ние, ние какво ще завещаем на поколенията след нас? ", означи заместник-председателят на Народно събрание.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов напомни историческите събития, на които търновци са били очевидци на 22 септември 1908 година. Той съобщи, че Независимостта ни учи какъв брой е значимо националното обединяване и единение. Преди 110 години политическите пристрастия и персоналните желания остават на назад във времето, президентът, държавното управление и народът работят в благозвучие, посочи той. "Съединение, самостоятелност, мощ са основни думи. Това е урокът на историята, в който ние всички би трябвало да вникнем ", сподели Панов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР