С военен парад, концерт и масови игри Северна Корея отбелязва

...
С военен парад, концерт и масови игри Северна Корея отбелязва
Коментари Харесай

Ким Чен-ун не показа балистични ракети

С боен церемониал, концерт и всеобщи игри Северна Корея отбелязва 70-годишнината от основаването си. Всенародните игри отразяват очакванията на Ким Чен-ун за възстановяване на икономическото състояние. Планираните всеобщи игри включват хора, които държат плакати или танцуват в унисон, демонстрирайки националното единение.

Очакваше се, че на парада ще бъдат показани усъвършенствани междуконтинентални балистични ракети, само че това не се случи.

По оценки на организация Йонхап в парада са взели участие 10 000 военни от Корейската национална войска. Показани бяха и артилерийски системи, танкове и друга бойна техника, само че не и междуконтинентални балистични ракети, нито балистични ракети с дребен и междинен обхват, написа BBC.
В самата столица Пхенян не бяха видяни плакати, възхваляващи смисъла на нуклеарните и ракетните разработки за КНДР, отбелязва японската организация Киодо.

Парадът се състои в извънредно сензитивен миг, когато напъните за понижаване на напрежението със Съединени американски щати са в застой след срещата сред Ким и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. През юни Ким и Тръмп подписаха неразбираемо съглашение, с цел да работят по въпроса за премахването на нуклеарното оръжие на Корейския полуостров, само че не включваше график, детайлности или механизми за инспекция на процеса.

Вашингтон желае Ким първо да поеме ангажимент за денуклеаризация. Пхенян желае първо да бъде обезпечена сигурността му и да се подписа спокойно съглашение, с което да бъде комплициран публично завършек на Корейската война. В този подтекст проявлението на ракетите можеше да се сметне за нарочна провокация, само че това не се случи.

Освен това водачът на КНДР Ким Чен-ун не произнесе тирада. Вместо него това направи ръководителят на Народното събрание Ким Йон-нам, който акцентира на икономическите цели на режима, а не на нуклеарната му мощ.

На парада участваха председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко и ръководителят на китайския парламент Ли Чжаншу, специфичен представител на президента Си Цзинпин. В края на парада Ким Чен-ун се ръкува с него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР