С водосвет за здраве, благодат, бодър дух и победи на

...
С водосвет за здраве, благодат, бодър дух и победи на
Коментари Харесай

Славата стартира с водосвет, любимец на публиката се завърна

С водосвет за здраве, берекет, жизнен дух и победи на футболния терен започва през днешния ден своята подготовка тимът на Струмска популярност на стадион " Христо Радованов " в Радомир. Поръсени за здраве бяха играчите, треньорите, ръководителите и публиката на стадиона. Водосветът беше отслужен от отец Александър, архиерейски наместник на Радомирската духовна околия.

Новите в тима са капитанът на аматьорския народен тим по футбол и някогашен футболист на “Беласица” Любомир Граминов, както и централният бранител Михаил Михайлов, който идва от ФК “Кюстендил”. След престой в Литекс се завръща и един от любимците на локалната аудитория – Александър Аспарухов.

Отборът се разделя с Цветомир Тодоров и Симеон Петров, които минаха в ЦСКА 1948, както и с Никола Петров, който се е завърнал във “Витоша” (Бистрица). Освободени от тима бяха Илиян Попов и македонецът Адриан Чаволи. Първата част от подготовката ще премине на локална почва, като десетина дни футболистите ще упражняват в Радомир. След това тимът ще отиде на лагер в петричкото село Коларово.

Контролите, които са сигурни до този миг, са на 24 юни със Септември (Симитли), на 27 юни с ЦСКА 1948 в София, на 4 юли с Кариана в Банско, на 7 юли с Пирин в Благоевград. За 11 юли е планувана инспекция с аматьорския народен тим по футбол. Търсят се и още противници за контролни мачове.

Предвижда се тимът да бъде показан за новия сезон пред почитателите на 18 юли в инспекция против ФК Кюстендил. Треньорът на тима Владимир Димитров съобщи, че няма да се търсят още нови попълнения непременно. Той е удовлетворен от физическото положение на футболистите след паузата.

" Местната власт в Радомир стои твърдо зад тима. Спортът и културата са наши цели. Независимо от обстановката във вътрешен и международен проект, ще продължим да поддържаме тима и да изпълняваме поетите задължения. Очаквам отборът да покаже хубава и атрактивна игра, с която да зарадва всички последователи на спорта в Радомир ", бяха думите на Светослав Кирилов, ръководител на общинския съвет в града.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР