С водосвет, отслужен от отец Запрян, беше осветен днес параклис

...
С водосвет, отслужен от отец Запрян, беше осветен днес параклис
Коментари Харесай

Осветиха параклис в смолянската болница

С водосвет, отслужен от отец Запрян, беше осветлен през днешния ден параклис " Св. Иван Рилски " в постройката на МБАЛ " Д-р Братан Шукеров ". Параклисът е построен със средства, дарени от жители и работещи в болничното заведение.

На освещаването участваха част от донорите, регионалният шеф Стефан Сабрутев, изпълнителният шеф на МБАЛ – Смолян, лекари, медицински сестри и други

Отец Запрян благослови присъстващите и пожела здраве, мощ и убеденост. Всички бяха доста щастливи от обстоятелството, че в регионалната болница към този момент има храм, в който пациенти, техни близки, лекари, медицински личен състав, ще могат да се помолят на Господ.

Параклисът е ситуиран в приземния етаж, до някогашния Санитарен магазин. 



" Това дело сме го мислили по времето на доста нощни наряди - по какъв начин да стане, къде да стане. Наистина основаването на един параклис в постройката на МБАЛ - Смолян, е предпочитание на огромна част от работещите. Искам да благодаря на първо време на Господ, че ни даде мощ и сила, на Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, на Негово Преосвещенство свещеник Висарион, и несъмнено на отец Запрян, който от самото начало ни направляваше ", сподели зам.-директорът на МБАЛ – Смолян доктор Емилия Апостолова, която е ръководител на Инициативния комитет за построяването на храма.



Тя благодари на самостоятелните донори - лекари, медицински служащи, другари, познати, пациенти, като отличи групата, занимаваща се с поддръжката в болничното заведение, които трансформирали неугледното помещение в един дребен, само че доста прекрасен параклис и институциите, помогнали за реализирането на концепцията - МБАЛ - Смолян, Български лекарски съюз и Съюз на експертите по здравни грижи.

" Смятам, че този параклис ще бъде място, където всеки един от нас ще откри успокоение, да се помолим при наслада и тъга ", добави доктор Апостолова. 

Още от СМОЛЯН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР