С водосвет днес, 12 юли, бе отбелязано приключването на ремонтните

...
С водосвет днес, 12 юли, бе отбелязано приключването на ремонтните
Коментари Харесай

С водосвет откриха обновената концертна и кино зала на читалището в Търговище

С водосвет през днешния ден, 12 юли, бе маркирано приключването на ремонтните действия в концертната и кинозала на Образцово национално читалище „ Напредък-1864 “ в Търговище.

Тя бе актуализирана откакто при започване на 2020 година в нея избухна пожар.

„ Обновяването на тази зала беше придружено с доста компликации. Всички те обаче ни демонстрираха, че от време на време житейските провокации водят до раждането на нещо ново и красиво “, сподели кметът доктор Дарин Димитров. Той благодари и на секретаря на читалището Галина Кръстева за напъните, вложени в дейностите по ремонта.

От своя страна госпожа Кръстева изрече благодарност към всички, съдействали за новия образ на залата.

Над 230 хиляди лева са вложени в ремонтите. 100 хиляди лева от тях са изплатени от застрахователя, а 73 хиляди лева са обезпечени от Община Търговище. 60 хиляди лева лични средства влага читалището, а други 5 хиляди лева са от донори.

След ремонтите залата към този момент разполага с напълно нов интериор. Нови са креслата, дисплеят, озвучителната и осветителните системи. Използваните материали са от новаторска материя, предпазваща от възпламеняване.

Представител на компанията за кинопрожекции, която наема залата, пък обясни, че тя по нищо не отстъпва на най-модерните киносалони в страната.

Като жест от уредниците, от 19.00 ч. е планувана и безвъзмездна прожекция на кино лентата „ ТОР: Любов и гръмотевици “. Филмът ще бъде излъчен гратис и на 13 юли, също от 19.00 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР