С водопад от фойерверки с цветовете на дъгата, отбелязващ легализирането

...
С водопад от фойерверки с цветовете на дъгата, отбелязващ легализирането
Коментари Харесай

Посрещането на Нова година в Австралия се превърна в тържество за легализирането на еднополовите бракове

С водопад от фойерверки с цветовете на дъгата, отбелязващ легализирането на еднополовите бракове, Австралия означи настъпването на новата 2018 година. Дъгата бе показана в края на пиротехническото шоу, посрещащо новата година, което бе следено от 1.6 милиона души на пристанището в Сидни, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Каскадата от фойерверки с цветовете на дъгата, падаща като водопад от моста " Харбър Бридж ", бе кулминационната точка на 12-минутното шоу, което съгласно уредниците е най-голямото правено до момента в Сидни.

Осем тона фойерверки за 7 милиона австралийски $ (5,5 милиона щатски долара) са изстреляни към пристанището. Събитието бе излъчено онлайн по света, като с него се дава началото на празненствата за Нова година по света.

Кметът на Сидни Клоувър Мур сподели, че водопадът от фойерверките с цветовете на дъгата бележи вота през декември, с който бяха легализирани еднополовите бракове, както и 40-ия гей и лесбийски Марди гра, плануван за март, чийто водещ евентуално ще бъде Шер.

Австралийската кинозвезда Хю Джакман е оказал помощ за оформянето на 20-секунден златен сегмент от шоуто на фона на музиката на умрелия аборигенски артист Др Джи Юнупингу.

Хиляди хора, мнозина пристигнали от чужбина, се редяха от ранни зори, с цел да заемат най-хубавите места за наблюдаване на зарята.

Мерките за сигурност бяха засилени, като улиците към пристанището бяха блокирани, с цел да се предотврати врязване на транспортни средства в множеството.

Няма данни за подготвяни терористични набези, макар страховете, които се породиха, когато хиляди хора трябваше да бъдат евакуирани от плаж северно от Сидни поради пожар на лодка, натоварена с фойерверки.

Макар празненствата в Сидни да привлякоха най-голямо внимание, Австралия не посрещна първа Новата година.

Преди Сидни новозеландците са любуваха на петминутна заря от фамозната кула Скай Тауър в Окланд, като най-високият фойерверк се очакваше да доближи 280 метра в небето.

Първите празненства обаче започнаха в тихоокеанските островни страни Самоа, Тонга и Кирибати.

Australia rings in the New Year with a spectacular display of rainbow-coloured fireworks cascading from Sydney Harbour Bridge, as revellers mark the nation`s legalisation of gay marriage amid tight security. pic.twitter.com/Dw9IY5A7WF
— AFP news agency (@AFP) December 31, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР