С внушителен военен парад в Москва бе отбелязана 74-ата годишнина

...
С внушителен военен парад в Москва бе отбелязана 74-ата годишнина
Коментари Харесай

Внушителен военен парад за Деня на победата в Москва

С величествен боен церемониал в Москва бе маркирана 74-ата годишнина от успеха над нацистка Германия във Втората международна война.

Руският президент Владимир Путин, членовете на държавното управление, управлението на президентската администрация и на Народното събрание следиха парада на Червения площад, след което се включиха в церемонията по полагане на венец на Гроба на Незнайния боец. Путин даде и церемониален банкет в Кремъл по случай Деня на успеха.

Честванията в Москва започнаха с тържествения церемониал в 10 часа локално време на Червения площад. В него взеха присъединяване 13 хиляди военнослужещи и над 130 единици военна техника. Над Кремъл трябваше да прелетят и 74 самолета и вертолета, само че това бе анулирано, както през 2017 година.

Командващият парада армейски военачалник Олег Салюков и приемащият парада - министърът на защитата армейски военачалник Сергей Шойгу, минаха пред парадния строй на кабриолети Aurus. След речта на президента Путин, който е и висш главнокомандващ, 35 парадни подразделения минаха в марш по Червения площад.

Пред феновете и гостите на парада за първи път бяха показани най-новите автомати АК-12, с които по Червения площад минаха курсантите от Рязанското висше въздушнодесантно командно учебно заведение.

След прекосяването на пешите подразделения военният оркестър освободи място за механизираната колона. Пръв по Червения площад мина именитият танк Т-34-85. Той бе последван от бронираните коли "Тигър " и "Тайфун ", бронетранспортьорите БТР-82А, БТР-МДМ, бойните машини на пехотата БМП-3, десантните бойни машини БМД-4М и осъвременените танкове Т-72Б3.

В парада участваха и танкът от четвърто следвоенно потомство Т-14 "Армата ", пускови установки на зенитноракетния комплекс С-400, ракетни комплекси "Ярс ", бойните машини за поддръжка на танкове "Терминатор " и друга техника. Парадът приключи с механизирана колона от бронетранспортьори "Бумеранг " К-16.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР