С внушителен концерт в центъра на Москва новият стар президент

...
С внушителен концерт в центъра на Москва новият стар президент
Коментари Харесай

Тази седмица тероризмът отново напомни за себе си

С величествен концерт в центъра на Москва новият остарял президент на Русия Владимир Путин отпразнува безапелационната си, въпреки и предстояща победа на изборите. Вотът в Русия е една от тематиките в седмичния външнополитически преглед по „ Хоризонт ”.

През седмицата Русия бе във фокуса на вниманието и по друга парлива тематика - отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия в британския град Солзбъри. Заради аферата, Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия.
 
А в Брюксел Европейски Съюз и Англия реализираха съглашение за преходния интервал след Брекзит. Преходният интервал ще продължи от 29-ти март 2019 година, когато Англия ще напусне Европейски Съюз, до края на 2020 година През този интервал Обединеното кралство няма да взе участие в процеса на взимане на решения в Европейския съюз, тъй като след тази дата към този момент няма да бъде член на Европейски Съюз, акцентира договарящият от името на Европейски Съюз Мишел Барние . Въпреки това се резервират преимуществата на единния пазар и митническия съюз, което допуска спазването на европейските правила, добави той.

Не единствено Брекзит, само че и комерсиалните връзки сред Европа и Америка се оказаха във фокуса на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел в края на седмицата. „ Спасителна акция “ - по този начин медиите в Германия дефинираха визитата на новия стопански министър Петер Алтмайер във Вашингтон. Към него се причисли и европейският търговски комисар Сесилия Малмстрьом в опит дружно да предотвратят налагането на наказателни мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз в Съединени американски щати. За в този момент напъните им се увенчаха с триумф.

Тази седмица тероризмът още веднъж подсети за себе си. Целта на офанзивата още веднъж бе Франция. Вчера въоръжен мъж нахлу в супермаркет в град Треб и взе осем заложници. При нападението починаха трима души. А служителят на реда, който непринудено се замени с един от заложниците и бе ранен, умря от раните си. Нападателят бе убит от полицията и разпознат като 26-годишния Редуан Лаким , прочут на френските управляващи с дребни закононарушения и владеене на опиати. Френският президент Еманюел Макрон дефинира нападението като терористичен акт:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР