С внедряването на библиотечната система e-Lib PRIMА регионалната библиотека „Дора

...
С внедряването на библиотечната система e-Lib PRIMА регионалната библиотека „Дора
Коментари Харесай

Библиотеката в Добрич предоставя нова електронна услуга

С внедряването на библиотечната система e-Lib PRIMА районната библиотека „ Дора Габе “ в Добрич дава автоматизирано осведомително обслужване, оповестиха от културната институция. Реализираният план дава опция за бързо и качествено обслужване на читателите , обезпечаване на лист със заетата литература и презаписване на заетите книги от фонда на библиотеката.
От началото на годината е обезпечен онлайн достъп посредством интернет страницата на библиотеката www.libdobrich.bg. В електронния азбучник са включени над 111 000 описания на художествена литература, графични, картографски и нотни издания както на български език, по този начин и чуждоезикови от библиотечния фонд. В процеса на актуализиране на каталога се планува в него да бъдат включени репродукции, филми, звукозаписи, фотографски издания и електронни запаси.
Чрез модула „ Моята библиотека “ читателите могат да получат онлайн достъп до персоналния си картон с данни за заетата литература, както и опция тя да бъде презаписана по електронен път, опазване на литература, следене на поръчката и прочие За задачата им е нужна регистрация като читатели на библиотеката за календарната година и да имат потребителско име и ключова дума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР