С влязло в сила съдебно решение на Окръжен съд –

...
С влязло в сила съдебно решение на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Конфискуваха имущество на страшилището Квиц, изнасилил мъж с палка

С влезнало в действие правосъдно решение на Окръжен съд – Враца напълно е почетен иск на КПКОНПИ против Цветомир Ценов от гр. Козлодуй и свързани с него лица.

В изгода на страната е отнето нелегално добито имущество в размер на 311 677, 29 лева, оповестиха от антикорупционната комисия, която е ръководена от Сотир Цацаров.

Производството против Ценов е почнало след обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група. Проверката на КПКОНПИ е открила обилни несъответствия в имуществото на лицето.

Бандата му бе упрекната за рекет, похищение, палежи, лихварство и разпространяване на дрога. Жертви на хората на Квиц били най-често дребни търговци, притежатели на заведения и земеделци. Разследването тръгнало през 2015 година

“Положихме доста старания, образувахме делото в края на май. Срещнахме доста компликации, тъй като жертвите на бандата не бяха подготвени да дадат показания, с цел да изобличим тартора и участниците в нея”, сподели шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Една от жестокостите на бандата е зверско обезчестяване на мъж с гумена палка. Хората на Квиц го отвлекли, с цел да се гаврят с него за възмездие, защото не им се издължил в точния момент, настояват проверяващите.

На различен от пострадалите бандата изпотрошила дискотеката. Собственикът на заведението бил притискан да повери защитата на обекта на хората на Квиц против възнаграждение. След като мъжът отказал, в заведението влезнали членове на бандата и го изпотрошили. Посегнали и към барабаните на оркестъра. Залели ги с бензин и ги запалили. Преди това подчинените на Квиц яли и пили в заведението. Направили 10 хиляди лева сметка, без да я платят, описаха антимафиоти.

Въпреки изказванията на Ценов, че е бил на трудов контракт във компанията на брачната половинка си, както и че е теглил банкови заеми, съдът е приел причините на комисията, че има доста противоречие от над 250 000 лева сред имуществото и чистия приход на лицето. Оценителните експертизи, направени в правосъдната фаза на производството, са възприети от Оценка за съвместимост – Враца, като способени и обосновани.

Уважената искова молба включва лишаване в интерес на страната на парични суми, урегулирани поземлени парцели, неподвижен парцел – автомивка и прилежаща към нея сграда, паричната стойност от обезщетение на лек автомобил Audi Q7, както и товарен автомобил „ Мицубиши “.
Ценов е наказан да заплати и правосъдните разходи по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР