С визитата днес целим да обясним ясно на австрийското общество

...
С визитата днес целим да обясним ясно на австрийското общество
Коментари Харесай

Денков: През декември се очаква Европейският съвет да обсъди членството ни в Шенген

С визитата през днешния ден целим да разбираем ясно на австрийското общество преди всичко и оттова на австрийските политици, че за австрийците е по-добре България и Румъния да бъдат в Шенген. Така могат да си обезпечат по-добре предпазени външни граници, по-малко миграция в Европа, оттова по-малко мигранти в самата Австрия, по-евтини храни, по-ниска инфлация, по-стабилна енергийна сигурност. Това са причини, които са ясни, къси и ще ги обясняваме до момента в който бъдат чути.Това съобщи министър председателят Николай Денков преди да отпътува за Виена, където е на еднодневно посещаване. Ветото на Австрия върху участието на страната ни в Шенгенската зона е съществена тематика на визитата и диалозите му с австрийския канцлер Карл Нехамер.

Днес няма да получим отговор от австрийския канцлер по въпроса за влизането на страната ни в Шенген, безапелационен е Денков. 

" Това е развой, който изисква да се намерят решения на европейско равнище. Шенгенската зона позволява свободно придвижване на хора и артикули, тъй като това е добре за европейските жители. Изключването на България и Румъния ощетява освен българите и румънците, само че и жителите на другите страни в Европейски Съюз поради усложнения импорт на артикули. Това би трябвало да се изяснява по този начин, че никой да не каже, че не го е чул. След това тези известия би трябвало да влязат за разискване на Европейския съвет и да се вземе решение, отчитайки всички гледни точки, в това число и нашата. Това ще стане през декември ", уточни министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР