С високото си съдържание на желязо и витамин С, това

...
С високото си съдържание на желязо и витамин С, това
Коментари Харесай

Растението, което е по-ценно от злато, но малцина са тези, които знаят това. Има го навсякъде, а ефектът му е ненадминат

С високото си наличие на желязо и витамин С, това растение е едно от най-здравословните на планетата. То в действителност обезпечава повече желязо, в сравнение с спанака и повече витамин С от лимоните и портокалите.
Доста необикновено, нали?
Наименования: друмче, кресон, пореч, поточарка, изтравниче, мокреш.
Расте около извори, потоци, реки, езера и по Черноморското крайбрежие.
Използва се надземната част /свежите листа/, която се бере по време на цъфтежа.

Има от ден на ден доказателства, че тази супер храна може да даде подтик на вашето здраве на доста равнища. Списъкът на изгоди за здравето включва:
бори оксидативния стрес в тялото,
притежава мощни антиоксидантни резултати
пречиства кръвта
регенерира клетките в тялото,
елиминира токсините от тялото

при инфектиране на дихателните пътища
при кожни обриви
противовъзпалително деяние върху бъбречните и жлъчни пътища, пикочния мехур
Много диетолози предлагат консумация на това супер здравословно растение под формата на свеж сок, само че в никакъв случай неразреден. Тъй като е доста мощен, сокът може да докара до инфекциозен развой в гърлото и стомаха, заради което постоянно би трябвало да се разрежда с вода
в съответствие 1: 5 (сок и вода, съответно).

Важно е също да се знае, че сокът не би трябвало да се употребява всеки ден. По скоро един път на два дни.
Също по този начин локалното приложение на този сок може да лекува разнообразни кожни проблеми, в това число и недостатъци на кожата, загуба на коса и други Лечението е много елементарно – единствено нанесете сока върху засегнатата област или направете компрес с него. Компресът от смачкани листа е извънредно потребен за понижаване на появяването на слънчевите петна.
Редица проучвания върху лабораторни животни са разкрили, че екстрактът от поточарка инжектиран в тялото инхибира развиването на рак и метастази. Други изследвания са открили, че поточарката понижава риска от сърдечно-съдови болести и предотвратява развиването на рак на гърдата.

Салатата от поточарка!
Измийте листата добре. Поръсете листата с малко сол и оцет и се оставя за един час. Добавете малко нарязан чесън, зехтин, лимонен сок. Оставете салатата да престои в продължение на 3 часа, преди да я изядете. Тази салата е идеалното допълнение към всяко ядене.
ВНИМАНИЕ:
Да не се използва повече от 2 седмици.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР