С викове Убийци и Бял ден да не видите посрещнаха

...
С викове Убийци и Бял ден да не видите посрещнаха
Коментари Харесай

Викове Убийци и Бял ден да не видите посрещнаха близнаците от Цалапица в съда

С крясъци " Убийци " и " Бял ден да не видите " посрещнаха близнаците от Цалапица в съда в Пловдив.

 Борислав и Валентин Динкови са упрекнати, че са помогнали на посочения за палач на Димитър Малинов Рангел Бизюрев да укрие тялото и да напусне мястото на престъплението.  Митко е бил пребит до гибел и оставен на сметището до селото на 20 юли м. година Предполагаемата причина е спор за момиче.

Двамата Динкови признават, че са съдействали на Рангел във съдбовната нощ, и още на първото съвещание по делото желаеха кратко правосъдно разследване. До гледането на делото всъщност обаче не се стигна, тъй като в това време Бизюрев беше хванат в Дания и се чака неговата екстрадиция. Процесът беше отлаган два пъти, с цел да се изчака връщането му у нас. Неговите показания за ролята на Валентин и Борислав Динкови биха били основни. За разпита на Рангел упорстват и хората от Цалапица, съгласно които близнаците са съучастници в убийството. Те стачкуваха и сутринта пред прокуратурата в Пловдив и крещяха: " Искаме Рангел! " и " Мафия! "

 На предходното съвещание обаче арбитър Боян Кюртов съобщи, че на 26 февруари делото потегля, без значение от това, дали Рангел Бизюрев ще бъде доведен за разпит, или не. 

Прокурорът по делото против близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови Димитър Костов изиска процесът да протече по общия ред, а не по съкратената процедура, както те желаят. Съдията Боян Кюртов се съгласи, тъй като това би дало време да бъде върнат у нас обвинявания в убийството на Димитър Малинов Рангел Бизюрев.
Адвокатката на близнаците Светлана Званчева настоя за отказ на съдията поради преднамереност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР