С викове, плакат “оставка и с песента “Върви , народе

...
С викове, плакат “оставка и с песента “Върви , народе
Коментари Харесай

Родители от Прослав: Искаме единствено оставка на директора на училището , преговори няма!

С крясъци, афиш “оставка ” и с песента “Върви, народе възродени! ”. Така стартира тъкмо в 18:00 часа митингът на родители от Прослав, които недоволстват от управлението на учебно заведение ОУ „ Тодор Каблешков. Той се организира пред образователното заведение, като измежду протестиращите имаше и възпитаници.
Прочетете още
Директор Алексиева не присъстваше на днешното шествие, с цел да поговори с родителите, макар че преди дни тя съобщи, че ще пристигна.

Както TrafficNews съобщи по-рано казусът не е един и те упорстват за оставка на директорката Емилия Алексиева и заместиците й. Родителите настояват, че поради тоталитарни способи на ръководство и душевен тормоз, учители напущат. По думите им честите смени в състава пък се отразявали на образователния развой и травмират децата.

“Оставка е единственото нещо, което желаеме, договаряния няма. Една година задоволително беше, безапелационни сме ”, обявиха на митинга родителите.

Те разясняват още, че са пробвали да организират среща с не, само че тя не е била дружелюбна.

Според тях учителите напущат точно поради психическия тормоз, който им се оказва. Хората са безапелационни, че децата реализират високи резултати макар компликациите, само че упорстват тази процедура да спре. Според сина на една от преподавателките в учебното заведение чиновниците идват на работа с отвращение.

Междувременно от МОН оповестиха, че са назначили нова инспекция в ОУ „ Тодор Каблешков “, която още тече.

Пенка Кърпачева, която е някогашен преподавател в въпросното учебно заведение. 12 години учителят е дал всичко от себе си за възпитаниците си, само че по думите на Кърпачева преди 2 години тя е била наложително пенсионирана.

“Предполагам, че родителите имат огромно съображение да недоволстват, тъй като не престават да напущат сътрудници, не могат да устоят на отношението, което се демонстрира по отношение на тях ”, разяснява още някогашната учителка пред медията ни.

Входът на учебното заведение се охраняваше от полиция.



Вижте повече във видеото на TrafficNews:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР