С викове оставка и освирквания с вувозели служители на Националния

...
С викове оставка и освирквания с вувозели служители на Националния
Коментари Харесай

Метеоролозите равни на чистачките в БАН

С крясъци " оставка " и освирквания с вувозели чиновници на Националния институт по метеорология и хидрология излязоха пред постройката на Българска академия на науките на митинг.

Причината за недоволството е дефицитът във финансирането на института и незадоволителното средства за действието му.

Протестиращите носеха транспаранти с надписи: " Инженер в Национален институт по метеорология и хидрология равно на чистач в Българска академия на науките ", както и " Решение на Общото заседание на Българска академия на науките ощетява НИМ Х ".

" Срамота е за нас ! " възмути се проф. Христомир Брънзов, шеф на института.

По думите му тази работа е на 128 години и е претърпяла две международни войни, до момента в който в този момент в спокойно време се ликвидира.

" Това ще е единствената страна, която е ликвидирала националната си хидрометеорологична работа ". Тя разполага с 910 пунктове за премерване, до момента в който в предишното са били 2 100.

Ние имаме четири филиала, 65 здания, 35 автомобила в Българска академия на науките няма различен подобен институт, само че нямаме средства да ги поддържаме, съобщи проф. Брънзов.

С митинга си чиновниците от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за действителна заплаха прогнозата за времето да спре , в случай че до 9-ти юли не получат целевата си дотация от 1,145 млн. лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР