С викове Бойко, Бойко бяха посрещнати българският премиер Бойко Борисов

...
С викове Бойко, Бойко бяха посрещнати българският премиер Бойко Борисов
Коментари Харесай

Струмица посрещна премиера с викове Бойко! ВИДЕО

С крясъци " Бойко, Бойко " бяха посрещнати българският министър председател Бойко Борисов и македонският Зоран Заев в Струмица. Пред дома на армията, където се организира взаимното съвещание на двете държавни управления, се бяха събрали доста локални, които приветстваха двамата министър председатели.

Преди да влязат за взаимното съвещание Борисов и Заев сервираха венци на паметника на починалия в авиокатастрофа македонски президент Борис Трайковски.

България държи извънредно доста на реализирането на кулоар номер 8, сподели Борисов при започване на взаимното държавно съвещание.

След съглашението, което подписахме на 1 август, се веселя, че с министрите си през днешния ден сядаме на една маса. За мен тематиката Балкани е приоритет и днешната среща е доказателство за развиването на връзките ни, уточни още той.

Темите, които двата кабинета разискват, са свързани с българската поддръжка за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развиването на инфраструктурата и подобряването на свързаността – транспортна, цифрова, телекомуникационна, съответни планове за съдействие в региона на защитата, туризма, кадастъра, съдействието при бедствия.

Посещението на българска делегация в Македония стартира със среща на четири очи сред министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев във Водочкия манастир, който министър председателят Заев дефинира като едно от най-красивите места на родния му град Струмица. /Марица.бг

тагове бойко струмица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР