С викове България за българите! Бежанците вън!“ и Овча купел“

...
С викове България за българите! Бежанците вън!“ и Овча купел“
Коментари Харесай

„Овча купел“ не иска бежанци“ - протест, шествие и блокада в столичния квартал

С крясъци „ България за българите! Бежанците вън! “ и „ Овча купел “ не желае бежанци! “ поданици на столичния кавртал излязоха на митинг. Изключително засилено е полицейското наличие в региона. Организацията е в обществената мрежа Facebook. Въпреки дъжда обаче десетки хора излязоха, с цел да изискат центърът за бежанци да бъде изместен, да има повече полиция и бежанците да съблюдават пропускателен режим и вечерен час на центъра. Друго искане е за създаване на цялостна система за видеонаблюдение в региона.

Борислав Тодоров, уредник на митинга, съобщи за Българска телеграфна агенция, че от месеци се обръща внимание на локалната власт. По думите му във вечерните часове има „ задявки ” и “закачки ” даже с деца,  които минават поради метрото.

Той твърди, че настанени в Центъра за мигранти излизат със „ сопи и тояги ”.  Затова полиция и жандармерия би трябвало да поемат защитата на центъра. Освен това не се съблюдава вечерен час, след който не би трябвало да се напуща Центърът.

Тодоров съобщи, че в митинга няма политика. Според него „ би трябвало да се вкара ред ”. Ситуацията в региона е спокойна, няма провокации. Част от протестиращите пеят химна. Половин час след началото на митинга бул. „ Монтевидео ” бе блокиран. Започна и шествие.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР