С видеокамери ще бъдат оборудвани петте входно-изходни артерии на „Столипиново”,

...
С видеокамери ще бъдат оборудвани петте входно-изходни артерии на „Столипиново”,
Коментари Харесай

След инцидента с потрошения автобус: Спешно търсят пари за к...

С видеокамери ще бъдат оборудвани петте входно-изходни артерии на „ Столипиново”, с цел да се управлява спазването на публичния ред. Докладът с искане за финансиране в бюджета за тази година е импортиран от кмета на регион „ Източен” Иван Стоянов в Община Пловдив, където също са разтревожени от следващия случай за пукотевица № 6 на ул. „ Крайна” в четвъртък. За шанс не е потърпевш никой в автобуса, както „ Марица” писа.

„ Заедно с представителите на Виваком направихме оглед на квартала и преценихме, че камерите би трябвало да се инсталират на входовете от бул. „ Марица-юг” и обръщалото на рейсовете, на ул. „ Удроу Уилсън”, „ Кемера”, „ Ландос”, " Правда” и „ Владая”. Редно е видеонаблюдение да има на детските площадки, на пазара, на ул. „ Крайна” и по цялата „ Ландос”. Отстраняването на вредите след вандалски прояви коства повече, в сравнение с монтажът на камерите”, изясни Иван Стоянов.

Според предварителните планове биг брат в махалата ще коства малко над 30 000 лв.. Техниката ще се свърже с Центъра за видеонаблюдения, построен в „ Общинска охрана” на втория етаж на някогашния партиен дом. Изображението от над 200 камери се следи непрекъснато и незабавно при най-малките нередности чиновниците на общинското дружество уведомяват полицията.

Другата значима задача на видеонаблюдението в „ Столипиново” е да се спре всеобщото изхвърляне на боклуци в квартала и най-много - до реката, където от години е трупано бунище. По тъмна доба, а и денем в махалата прииждат камиони и изсипват боклука, което надалеч не всеки път може да се откри от охранители или полицията.

Автобус № 6, чието стъкло беше счупено при нападението, е на компания „ Хеброс бус”, чийто шеф инж. Веселин Дошков също чака в рисковата част на града да бъдат инсталирани камери за сигурност на водачите и пасажерите.
Свързани вести Ново нахлуване над рейс в Пловдив! Има вреди, разпитват шофьора
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР